Česká obchodní inspekce zakázala hračku „Doll Carrier“

06.07.2020 7:34

Česká obchodní inspekce pokračuje ve sledování možného výskytu nebezpečných výrobků na tuzemském trhu. Tentokrát zjistila, že v nabídce byla hračka, která může znamenat pro malé děti bezpečnostní riziko. Jedná se o výrobek kočárek „Doll Carrier“.

Česká obchodní inspekce zakázala hračku „Doll Carrier“
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu nebezpečnou hračku. Jedná se o kočárek „golfky“, zhotovený z kovových trubek s růžovou povrchovou úpravou. Sedátko je z růžové tkaniny s natištěným motivem různých medvídků. Doplňující součásti konstrukce kočárku, jako jsou držadla, kolečka či úchytky, jsou zhotoveny z růžového a bílého plastu. Výrobek je zabalen v plastovém sáčku, který je uzavřen papírovou etiketou. Hračka byla výrobcem označena jako nevhodná pro děti do tří let z důvodu možného udušení po vdechnutí malých částí. 

V akreditované laboratoři bylo zjištěno, že konce vyčnívajících částí konstrukce sedadla nemají ochranné součásti (viz foto). Při laboratorních zkouškách sklápěcího mechanizmu bylo shledáno, že hračku lze částečně rozložit, aniž by došlo k zaklesnutí blokovacího zařízení a že po zatížení břemenem se hračka zbortila (zkoušky byly provedeny v souladu s požadavky harmonizované normy ČSN EN 71-1).  Výrobek není v souladu s požadavky NV č. 86/2011 Sb., o bezpečnosti hraček. 

V průběhu používání hračky se tedy může malé dítě zranit o nezajištěné konce kovových trubek, případně může dojít ke zborcení kočárku vlivem jeho nedostatečné pevnosti.

Česká obchodní inspekce uložila dovozci a distributorovi hračky ochranné opatření, kterým je zákaz distribuce a stažení výrobku z trhu nebo z oběhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX. 

Zjištěná závada hračky – chybějící ochranné součásti

Informace o výrobku:
Název výrobku:   Kočárek golfky
Značka:    „Doll Carrier“
Typ / číslo modelu:  NO 0881M
EAN:    8592386005608
Identifikační údaje výrobce: Xinyuanda toys factory, Chenghai district, Shantou city, Guangdong
Identifikační údaje dovozce: LAMPS, a.s., Ve žlíbku 2906/1b, Praha 9, 193 00
Země původu:   Čína

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…