Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nebezpečnou cestovní postýlku pro děti

09.09.2022 7:29 | Tisková zpráva

Česká obchodní inspekce na základě podnětu od společnosti dTest o.p.s. zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek – dětská cestovní postýlka, který může znamenat bezpečnostní riziko pro děti. Postýlka se prodává pod názvem COTO BABY SAMBA LUX 2020.

Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nebezpečnou cestovní postýlku pro děti
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce prověřila podnět, že na trhu v ČR je nabízen nebezpečný výrobek, který nesplňuje bezpečnostní požadavky. Jedná se o dětskou cestovní postýlku COTO BABY SAMBA LUX 2020 s měkkou matrací, polohovacím lůžkem (volitelně 2 polohy) a odkládací kapsou. Postýlka je určena pro děti ve váhové kategorii do 15 kg. K výrobku je dodávána přenosná taška pro postýlku s úchyty a zdrhovadlem. Výrobek o celkové hmotnosti 13 kg má po složení rozměry – délku 79 cm, výšku 20 cm a šířku 22 cm.

Odborné testy, prováděné zkušební laboratoří, prokázaly, že výrobek za běžných nebo rozumně předvídatelných podmínek užívání  představuje pro spotřebitele nebezpečí. Postýlka se při aktivované funkci „kolébání“ může za určitých okolností převrátit.

Výrobek nesplňuje obecné požadavky na bezpečnost podle zákona č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků.

Z hlediska průvodní dokumentace a jeho označení výrobek také nevyhovuje kritériím dle § 4 odst. 3 zákona č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků. U produktu nebyly uvedeny všechny informace umožňující posouzení rizik spojených s jeho užíváním nebo jakýmikoliv informacemi, které mají vztah k bezpečnosti výrobku.

Česká obchodní inspekce uložila hospodářskému subjektu ochranné opatření, kterým je okamžité stažení dětské cestovní postýlky Coto Baby Samba Lux 2020 z trhu.

Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate.

 

Informace o výrobku

 

Název výrobku:

Dětská postýlka cestovní COTO BABY SAMBA

Značka:

COTO BABY SAMBA LUX

Typ / model:

SAMBA LUX 2020, růžová

Identifikační údaje dovozce:

Coto Baby, Mariusz Stachowiak, Sewer Osrowski, Ul. Christo Botewa 2B, 30-798 Kraków, Źabno 53, 88-342 Wylatowo, Polská republika

Identifikační údaje obchodníka:

Brothers e-commerce s.r.o., IČ: 01788353, Těšínská 445, 739 34 Šenov, Česká republika

EAN:

5902188710816

Země původu:

Čína (ČLR)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…