Česká pošta: Dozorčí rada si zvolila svého předsedu

01.04.2022 22:11 | Tisková zpráva

Dozorčí rada České pošty se v novém složení sešla na svém prvním zasedání v úterý 29. března. Do jejího čela členové zvolili bývalého předsedu představenstva innogy Česká republika a COO Retail innogy SE Martina Friedricha Herrmanna (1967).

Česká pošta: Dozorčí rada si zvolila svého předsedu
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Na Westfälische Wilhelms-Universität Münster vystudoval ekonomii, poté působil na řadě pracovních pozic v bankovnictví a v energetice.

„Česká pošta je svými zaměstnanci, činnostmi a svojí působností jednou z největších firem v Česku. Na trhu, na kterém působí, čelí a bude čelit mnoha výzvám. Moje role a role celé dozorčí radě je pomoci managementu a zároveň ho při restrukturalizaci podniku kontrolovat,“ říká Martin Friedrich Herrmann.

Sedm nových radních v minulém týdnu jmenoval ministr vnitra Vít Rakušan. V kontrolním orgánu státního podniku tak nově zasednou odborník na ICT se znalostí poštovního prostření Petr Stiegler, ekonom a daňový a účetní expert Radek Cestr, bývalý bankéř Petr Kolář, dále zástupkyně Sdružení místních samospráv Pavla Chadimová, hejtman Pardubického Kraje Martin Netolický, ředitel kabinetu ministra vnitra Lukáš Hendrych a právě bývalý předseda představenstva innogy Česká republika Martin Friedrich Herrmann.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na Energetické burze ČMKB

9:33 17. týden na Energetické burze ČMKB

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 ti…