Česká pošta má 800 pošt Partner, zlepšila finanční podmínky pro provozovatele

04.09.2022 13:20 | Tisková zpráva

V roce 2009 se otevřela první pošta Partner v návštěvnickém centru na Božím Daru. K září letošního roku jich po celé České republice funguje už 800. Tu jubilejní otevřel generální ředitel České pošty Roman Knap v Chabařovicích v Ústeckém kraji se starostou Josefem Kusebauchem a zástupci samospráv.

Česká pošta má 800 pošt Partner, zlepšila finanční podmínky pro provozovatele
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Pošty Partner jsou standardní poskytovatelé poštovních služeb u nás i ve světě. Jedná se o zcela běžný model, který za svůj přijali jak občané, tak i samotná samospráva a provozovatelé. Čtvrtina všech našich poboček je provozována smluvními partnery. Tedy obcemi nebo soukromníky,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

V celém projektu dojde k navýšení plateb poskytovatelům pošt Partner. Stávajícím i těm budoucím. Poslední úprava odměny proběhla v roce 2018.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16803 lidí

Zvýšení odměn se týká všech provozovatelů pošt Partner bez rozdílu. Od začátku příštího roku upraví Česká pošta výši základního paušálu, který se bude odvíjet podle počtu hodin pro veřejnost, který konkrétní pošta Partner nabídne. Zároveň se o 100 % zvýší odměna za uskutečněnou transakci.

„Od roku 2018 se na odměny provozovatelům pošt Partner nesáhlo. Rostou náklady prakticky na všechno, zvyšují se mzdy. Proto jsme přistoupili po jednání se Svazem měst a obcí a Sdružením místních samospráv k úpravě peněz, které od nás naši partneři dostávají. Považuji za přirozené se takto v partnerském vztahu chovat. Pošta Partner je o domluvě, ne o jednostranném diktátu,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap a dodává: „To je vidět i na 800. poště Partner v Chabařovicích, kde otevřením provozovny nic nekončí, ale naopak začíná. Budova bude mít pro město větší využití a jsem rád, že k tomu může pošta Partner přispět.“

Česká pošta provozuje po celé České republice 3200 poboček, z toho 800 z nich funguje ve formě pošt Partner. Nejvíce jich je ve Středočeském kraji, 115. Nejméně pak v hlavním městě Praze, konkrétně čtyři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…