Česká pošta pokračuje v prevenci melanomu

11.09.2018 20:38

Po třech letech se v sobotu 8. září konala na České poště v Jindřišské ulici v Praze akce Česká pošta spojuje – prevence proti melanomu. V mobilních ordinacích si mohli nechat zdarma vyšetřit svá mateřská znaménka nejen pošťáci a jejich blízcí, ale také široká veřejnost.

Česká pošta pokračuje v prevenci melanomu
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Stejně jako před třemi roky vyšetřovali kůži kromě českých lékařů i jejich zahraniční kolegové, a to díky podpoře spoluorganizátora a odborného garanta prof. Petra Arenbergera, přednosty Dermatovenerologické kliniky 3. lékařské fakulty UK a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze.

V průběhu soboty bylo lékaři vyšetřeno 1 069 osob, z toho 587 pošťáků a jejich blízkých. Celkem odborníci odhalili 6 melanomů a 8 nebezpečných bazaliomů.

Akci přišel osobně podpořit také generální ředitel České pošty Roman Knap, který uvedl, že podporuje podobné akce i kvůli tomu, že téměř 40 % pošťáků pracuje v terénu, a proto Česká pošta nemůže brát problematiku onemocnění kůže na lehkou váhu. Akce se zúčastnil také Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví ČR, který v úvodu akce vyzdvihl pozitivní význam podobných akcí. Díky Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR, kterou na akci zastoupil její generální ředitel David Kostka, si navíc všichni příchozí mohli nechat diagnostikovat zatížení chodidel podoskopem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…