Česká pošta vzdává známkou hold ukrajinským hrdinům

10.05.2022 17:05 | Tisková zpráva

Česká pošta uvedla do prodeje poštovní známku s přítiskem jako poctu Ukrajině. Součástí kompletu je sedm oficiálních známek, jejichž motivem je Tančící dům.

Česká pošta vzdává známkou hold ukrajinským hrdinům
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Každá známka má hodnotu 39 korun zastoupenou písmenem E, které je určeno pro zasílání dopisů a pohlednic po Evropě. Vedle sedmi známek s motivem Tančícího domu je součástí kompletu velký středoblok s mapou Ukrajiny, který doplňují kupony s ukrajinskou vlajkou a mapou, a také loga České pošty. To vše v ukrajinských barvách, tedy modré a žluté.

Cena kompletu je 593 korun, vychází v nákladu 2022 kusů a k dostání je na filatelistických přepážkách na poště v Jindřišské ulici v Praze, na poště Brno 1, Orlí 655/30 a také v prodejně PostFila na pražském Ortenově náměstí.

známky

Známky s přítiskem lze rovněž objednat k zaslání na dobírku na e-mailové adrese filatelie.kv zavináč cpost.cz. Česká pošta vydává známku s přítiskem jako nejrychlejší a nejsnazší variantu ceniny, aby vzdala hold všem obyvatelům Ukrajiny, které sužuje válečná agrese na jejich území.

Budova Tančícího domu v Praze je na kompletu umístěna z toho důvodu, že právě soubor těchto sedmi známek slouží pro přítisky, které si může navrhnout kdokoli, a sestavit tak vlastní originální set. Česká pošta se rozhodla využít této předlohy pro přítisk v barvách Ukrajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…