Česká spořitelna: Informace k pátečnímu článku Mladé fronty Dnes

05.01.2014 12:05

V souvislosti s článkem, který otiskla Mladá fronta Dnes („Ze Spořitelny unikla data o platech“) si dovolujeme upozornit, že v celé záležitosti jde o informace, které mají neveřejný a některé i soukromý charakter, a jejich šíření, zneužití nebo zpracovávání může naplnit skutkovou podstatu několika trestných činů (zejména trestných činů proti právům na ochranu osobnosti, soukromí a listového tajemství).

Česká spořitelna: Informace k pátečnímu článku Mladé fronty Dnes
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Navíc, ten, kdo poskytl redakci Mladé fronty informace, které sloužily jako impuls a podklad pro článek, je získal nelegálním způsobem. Proto doporučujeme provést pečlivou právní analýzu každé informace týkající se dané záležitosti před jejím případným dalším šířením.  

Stanovisko České spořitelny k případu, který popsala Mladá fronta Dnes:

Byl odcizen služební počítač a zneužita identita zaměstnankyně ČS. Hromadným mailem se pak k veřejnosti dostaly informace interního a soukromého charakteru. Z vyjádření dotčené zaměstnankyně vyplývá, že tohoto jednání se mohl dopustit člen její rodiny. Jde o politováníhodný čin, který ale nemá žádný dopad na naše klienty. Celou záležitost nyní interně pečlivě prošetřujeme (včetně otázky, jestli nedošlo k porušení našich interních pravidel a k podcenění bezpečnosti ze strany naší zaměstnankyně) a připravujeme podání trestního oznámení na neznámého pachatele. S určitostí víme, že informace, které unikly, byly neaktuální nebo neúplné.

Máme interní pravidla pro nakládání s dokumenty. Na základě výsledku šetření je budeme upravovat a podnikneme konkrétní kroky, abychom podobné případy v maximální možné míře eliminovali. Zároveň využijeme všechny dostupné právní prostředky, abychom ochránili naše oprávněné zájmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Jak se hasiči připravují na vodáckou sezónu

16:46 HZS ČR: Jak se hasiči připravují na vodáckou sezónu

Ve dnech 6. a 7. května uspořádal HZS Královéhradeckého kraje ve spolupráci s MV – GŘ HZS ČR instruk…