Česká spořitelna získala ocenění Firma roku 2015: Rovné příležitosti

16.11.2015 11:55

Letošní vyhlášení výsledků soutěže Firma roku, kterou pořádá obecně prospěšná společnost Gender Studies už od roku 2004, se uskutečnilo během konference Rozbít skleněný strop - podpora kariérnímu růstu žen. Soutěž hodnotí systémový přístup firem k rovným příležitostem a možnosti harmonizace práce s osobním životem.

Česká spořitelna získala ocenění Firma roku 2015: Rovné příležitosti
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

V aktuálním ročníku se porota zaměřila na podporu kariérního růstu žen a České spořitelně za její aktivity udělila první cenu. Banka bodovala i v předchozích ročnících soutěže, na kontě má dvě první a jedno druhé místo a také zvláštní cenu poroty.

„Diverzita je nedílnou součástí zdravé firemní kultury a Česká spořitelna se k jejímu prosazování dlouhodobě a otevřeně hlásí. Máme proto obrovskou radost, že porota ocenila komplexní systém podpory rovných příležitostí žen a mužů a kariérního růstu žen, který je součástí našeho dlouhodobého programu Diversitas,“ řekla Jitka Schmiedová, ředitelka Lidských zdrojů České spořitelny.

Kromě Diversitas (work-life balance a rovné příležitosti pro všechny zaměstnance a zaměstnankyně České spořitelny) porota dále vyzdvihla rozvojové programy pro talentované ženy využívající mentoring, síťování, neformální skupiny, účast na poradách vedení, vzdělávání a semináře (Satori, Ladies Leaders Library a iniciativa Exchange Meeting 4U). Významným závazkem je také plán dosáhnout 35% zastoupení žen ve vedení a dozorčí radě do roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…