Česká správa sociálního zabezpečení: Falešné SMS se vydávají za ČSSZ

02.08.2023 7:23 | Tisková zpráva

Česká správa sociálního zabezpečení opět varuje před podvodnými SMS zprávami, které jejím jménem vyzývají klienty k návštěvě podvodných webů, jež nabízí výběr banky pro přihlášení přes bankovní identitu.

Česká správa sociálního zabezpečení: Falešné SMS se vydávají za ČSSZ
Foto: ČSSZ
Popisek: Česká správa sociálního zabezpečení

Nejedná se však o oficiální stránky ČSSZ, ale o podvod se záměrem vylákat z lidí citlivé osobní údaje včetně údajů o bankovních účtech. Součástí podvodné SMS může být také jméno majitele telefonu. Podvodné domény jsou postupně blokovány, přesto stále vznikají nové formy tohoto tzv. phishingu. Proto ČSSZ varuje a důrazně vyzývá klienty, aby veškeré stránky ověřovali a nevyplňovali své údaje, pokud si nejsou stoprocentně jisti původem stránky. ČSSZ tyto formy SMS nikdy nerozesílá.

Jediné oficiální stránky ČSSZ jsou www.cssz.cz a eportal.cssz.cz, jejichž bezpečnost garantuje digitální pečeť společnosti DigiCert umístěná na webové stránce vpravo dole. Po kliknutí na pečeť se zobrazí identifikační údaje ČSSZ a návštěvník stránek snadno zjistí všechny informace o majiteli webu.

web

Náhledy podvodných SMS a falešných webových odkazů:

graf

graf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…