Česká televize: Čtvrteční vysílání ČT24 nabídne celodenní prezidentský inaugurační speciál

06.03.2023 17:56 | Tisková zpráva

Živý přenos inauguračního aktu, společná modlitba, Te Deum nebo rozhovor s novou hlavou státu. Zpravodajství České televize nabídne ve čtvrtek 9. března speciální vysílání při příležitosti jmenování nového prezidenta České republiky.

Česká televize: Čtvrteční vysílání ČT24 nabídne celodenní prezidentský inaugurační speciál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Tematický program přinese rovněž celodenní zpravodajství z Pražského hradu, rozhovory s politickými špičkami země či praktické informace k organizaci celého dne. 

Anketa

Jakou školní známkou hodnotíte prezidentství Miloše Zemana?

20%
59%
6%
7%
8%
hlasovalo: 26304 lidí

Čtvrteční speciál k inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla na České televizi začne přímo z Pražského hradu už minutu před šestou hodinou ranní. Na místě je plánována přítomnost trojice přenosových a pětice satelitních vozidel, přičemž jmenování hlavy státu bude snímat nejméně šestadvacet kamer a diváky jím provede celkem devět moderátorů ČT.

Samotný inaugurační akt bude živě přenášet Česká televize z Vladislavského sálu od 14:00 hodin, kde na společné schůzi obou komor Parlamentu ČR složí Petr Pavel svůj prezidentský slib. Celodenní vysílání doplní rozhovory s politickými špičkami, historiky a ústavními právníky, rozšířené o praktické informace k organizaci celé události. Od 18:00 hodin pak zpravodajská Čtyřiadvacítka nabídne přímý přenos společné modlitby a Te Deum z Katedrály svatého Víta, na kterém se letos vůbec poprvé bude podílet také náboženská redakce ČT.

Večerní vysílání začne ve 20:10 hodin exkluzivním rozhovorem s nově jmenovaným prezidentem Petrem Pavlem, a to z Vladislavského sálu Pražského hradu. Na něj navážou Události, komentáře Speciál, jež nabídnou interview s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem nebo předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou.

Pozvání do vysílání České televize, které bude mít speciální studio v Lobkowiczkém paláci, přijal také bývalý prezident Václav Klaus, slovenský premiér Eduard Heger nebo expremiér Vladimír Špidla a vicepremiér Vít Rakušan. Průběh celého dne zhodnotí a očekávání od nové hlavy státu doplní novinářské osobnosti Sabina Slonková, David Klimeš nebo Jaroslav Spurný. Svůj pohled nabídnou také osobnosti veřejného života, například herec Jan Hrušínský.

Výběr z programu speciálního vysílání ČT24 9. března:

14:00 – 15:00           Inaugurace prezidenta Petra Pavla
18:00 – 18:55           Společná modlitba a Te Deum
20:10 – 20:50           Rozhovor s prezidentem Petrem Pavlem
20:50 – 23:00           Události, komentáře Speciál

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …