Česká televize: Čtyři mladí čeští hudebníci bojují o finále talentové soutěže klasické hudby

28.11.2020 17:18

Česká televize se zapojila do talentové hudební soutěže Virtuosos. Ta spojuje formát televizního soupeření s žánrem klasické hudby. Letošní, již šestý ročník, vyvrcholí na programu ČT art 18. prosince vyhlášením vítězů, vybraných porotou v čele se světovým tenoristou Plácidem Domingem.

Česká televize: Čtyři mladí čeští hudebníci bojují o finále talentové soutěže klasické hudby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Dvacet mladých talentů z pěti evropských zemí. Hosté z řad světoznámých hudebníků včetně producenta Gabriela Prokofjeva, houslisty Maxima Vengerova nebo tenoristy Plácida Dominga. Moderátorská dvojice, kterou tvoří německý bavič Thomas Gottschalk a známá polská moderátorka Ida Nowakowská. To je šestý ročník soutěže Virtuosos, jež letos nese podtitul V4+.Účastní se jí totiž soutěžící ze čtyř zemí Visegrádské skupiny a Srbska.

Česko budou reprezentovat sedmnáctiletý houslista Eduard Kollert, osmnáctiletá klavíristka Eliška Tkadlčíková, patnáctiletý hornista Jan Vobořil a osmnáctiletý akordeonista Martin Šulc. V porotě hodnotící interpretační výkony zasedne i umělecká ředitelka a producentka Gabriela Boháčová.

Poprvé se talentová soutěž vysílala v roce 2014 v Maďarsku. Letos je rozdělena do čtyř večerů, ČT art je bude vysílat vždy v pátek od 20.40 hodin. Finále 18. prosince odhalí jména pěti vítězů, z každé země jednoho, kteří si odnesou nejen peněžitou výhru, ale především možnost vystoupit v prestižních hudebních sálech ve společnosti špičkových umělců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…