Česká televize: Čtyři nominace na Prix Europa

07.09.2022 7:34

O „evropské Oscary“ se uchází minisérie Podezření i vzdělávací projekty České televize

Česká televize: Čtyři nominace na Prix Europa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

Kriminální drama, tematika sexuálního obtěžování i dva projekty dětského webu ČT :D. O ceny prestižního festivalu Prix Europa se budou letos ucházet hned čtyři nominanti České televize. 

Anketa

Byla demonstrace ze 3. září pro její svolavatele úspěchem?

98%
1%
hlasovalo: 22438 lidí
V konkurenci 606 přihlášených pořadů se do užšího výběru probojovala minisérie Podezření, seriál Pět let a vzdělávací projekty Ukrajina – Co se děje a jak se s tím vyrovnat a Mendel: navzdory vytrvat.

O ocenění z evropského festivalu televizní, rozhlasové a on-line produkce Prix Europa 2022 se bude Česká televize ucházet se svými čtyřmi projety hned ve dvou kategoriích. O vítězství v sekci hraných televizních pořadů se utká třídílné kriminální drama Podezření, které si při svém uvedení v březnu nenechalo ujít v průměru více než 1,2 milionu diváků, a seriál Pět let, určený pro online platformu iVysílání.

Nominaci získaly také dvě vzdělávací série dětského programu ČT :D. V kategorii digitálních projektů se v mezinárodní konkurenci dvacítky soupeřů utkají naučné sbírky Ukrajina – Co se děje a jak se s tím vyrovnat a Mendel: navzdory vytrvat.

O vítězi festivalu Prix Europa bude rozhodovat mezinárodní porota v německé Postupimi od 23. do 29. října. Do celkem devíti kategorií se letos přihlásilo 606 projektů, do užšího výběru se probojovalo 187 z nich. Festival oceňuje nejlepší mediální produkci Evropy již od roku 1987.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…