Česká televize: Marie Terezie ovládla novoroční obrazovku. Sledovaly ji přes dva miliony diváků

02.01.2018 15:05

První dny nového roku vládne obrazovce České televize Marie Terezie. Úvodní díl minisérie, kterou natočila Česká televize v koprodukci s rakouskou, maďarskou a slovenskou televizí, vidělo včera 2 037 tisíc diváků starších 15 let. Velkofilm o lásce a intrikách hollywoodského režiséra Roberta Dornhelma dosáhl podílu na publiku 42,40 % a stal se nejsledovanějším pořadem novoročního dne.

Česká televize: Marie Terezie ovládla novoroční obrazovku. Sledovaly ji přes dva miliony diváků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Série mapující životní osudy jedné z nejvýznamnějších žen habsburské monarchie zasáhla více než 2,5 milionu dospělých diváků a nejvíce zaujala vysokoškolsky vzdělané diváky. Druhý díl Marie Terezie vysílá Česká televize dnes od 20 hodin na programu ČT1.

Česká televize dosahovala nadprůměrných hodnot sledovanosti během celých vánočních svátků. Mezi nejsledovanější pohádky a vánoční filmy se zařadila štědrovečerní pohádka Anděl Páně 2, kterou živě v televizi sledovalo přes 2,8 milionu dospělých diváků a přes 350 tisíc dětí. V dalších dnech si ji odloženě v televizi pustilo dalšího půl milionu diváků. Celkově druhý díl Anděla Páně vidělo téměř 3,7 milionů diváků starších čtyř let, což z něj činí nejsledovanější vánoční pohádku za posledních 15 let (ve zkušebním provozu PEM D neboli dle měření internetového obsahu, který se od 1. ledna stal oficiální součástí peoplemetrového projektu sledovalo tuto pohádku na internetu dalších 58 tisíc diváků v období 7 dní po odvysílání).

První díl Anděla Páně, vysílaný 23. prosince, zhlédlo přes 2,3 milionu lidí. Vysokou sledovanost měl také premiérový Nejlepší přítel (2 436 tisíc) a klasické vánoční snímky jako Tři oříšky pro popelku (1 649 tisíc), Korunní princ (1 177 tisíc) či Jak dostat tatínka do polepšovny (1 307 tisíc) a Jak vytrhnout velrybě stoličku (1 254 tisíc).

Poslední den roku 2017 opanoval pořad Všechnopárty, který sledovalo přes 1,3 milionu diváků. Silvestrovský celodenní podíl na sledovanosti činil u programů České televize 38,43 %. Jednička České televize byla nejsledovanější stanicí dne.

(zdroj dat: ATO – Nielsen Admosphere)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…