Česká televize: Nová regionální studia - během letních prázdnin pilotní provoz, od září naostro

20.04.2019 21:33

Česká televize letos otevře dvě nová regionální studia - v Ústí nad Labem a v Plzni. Připravovat budou reportáže i vlastní moderované bloky ve vysílání zpravodajství ČT, podobně jako již existující studia v Českých Budějovicích a Hradci Králové.

Česká televize: Nová regionální studia - během letních prázdnin pilotní provoz, od září naostro
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Budování nových studií v Ústí nad Labem a v Plzni je v plném proudu, v obou městech momentálně dokončují stavební práce, v příštích měsících dojde na technologické vybavení. Do pilotního provozu by měla studia přejít o prázdninách tak, aby od září mohla fungovat naostro a přispívat pravidelně do programu ČT24.

Zpravodajský kanál ČT24 nabídne denně divákům přibližně 1 hodinu a 45 minut regionálních příspěvků. „Rok od roku se nám daří čísla navyšovat. Sledovanost naší hlavní regionální relace Události v regionech stabilně přesahuje čtyři sta tisíc diváků. Prohlubování lokálního kontextu ve vysílání ČT24 vnímám dlouhodobě jako velmi důležitý úkol, otevřením nových studií dostane prostor více témat a hostů. A rovněž budeme mít pokrytou celou republiku, takže naše síť bude dostačovat pro komplexní výrobu zpravodajství i publicistiky v každém regionu i pro samostatné regionální vysílání,“ konstatuje generální ředitel Petr Dvořák.

V současnosti má Česká televize vedle zázemí v Praze také televizní studia v Brně a Ostravě, regionální zpravodajství se vysílá rovněž z Českých Budějovic a Hradce Králové. V Hradci se dnes konalo jednání Rady ČT. Kromě zasedání navštíví radní místní univerzitu a setkají se s jejím vedením i s představiteli města a kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…