Česká televize: Ředitel BBC novým prezidentem Evropské vysílatelské unie

30.06.2018 21:49

Prezidentem Evropské vysílatelské unie byl na valném shromáždění v Tiraně zvolen generální ředitel BBC Tony Hall. Viceprezidentkou se stala Delphine Ernotte Cunci z francouzské France.tv.

Česká televize: Ředitel BBC novým prezidentem Evropské vysílatelské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Ve svých nových pozicích budou oba od roku 2019 řídit nejvyšší orgán Unie, Výkonný výbor, mezi jehož jedenáct členů patří od roku 2014 i generální ředitel České televize Petr Dvořák. Česká televize tak bude v ještě intenzivnější součinnosti s nejvýznamnějšími médii veřejné služby v Evropě.

„Role médií veřejné služby je nyní důležitější než kdy před tím. A to ne pouze proto, že zajišťují nezávislé zpravodajství, ale i proto, že vytvářejí programy, které reflektují skutečné postoje a potřeby společnosti. V globalizovaném světě však veřejnoprávní média čelí řadě výzev, od změny přístupu ke zpravodajským obsahům po vznik nových mediálních formátů. Naším úkolem je včas na tento vývoj zareagovat a rozvinout veřejnou službu ve prospěch našich diváků,“ řekl krátce po svém zvolení Tony Hall, který v BBC působí od roku 1973. Jejím generálním ředitelem se stal před pěti lety. Novou viceprezidentkou EBU byla v Tiraně zvolena generální ředitelka France Television Delphine Ernotte Cunci.

Úkolem nového vedení Výkonného výboru EBU bude v nadcházejícím dvouletém funkčním období mimo jiné hájit pozici médií veřejné služby v rámci druhé vlny digitalizace, která se týká většiny evropských vysílatelů.

„Právě přechod na vysílací digitální standard DVB-T2, ale i obhajoba nezávislého působení médií veřejné služby nebo zachování původní tvorby, která dnes zejména v západní Evropě čelí sílícímu tlaku globální produkce, to jsou hlavní výzvy, kterým se ve Výkonném výboru EBU věnujeme,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák, který ve vedení EBU působí od roku 2014, a dodává: „Díky tomu, že se nyní silněji propojíme s BBC i France.tv, nejvýznamnějšími evropskými vysílateli, rozšíří se i naše možnosti prosazovat společné hodnoty. Jsem si jistý, že toto propojení bude přínosné i pro samotnou Českou televizi.“

Evropská vysílatelská unie je dnes nejvýznamnějším sdružením médií veřejné služby na světě. Jejími členy je přes sedmdesát vysílatelů z 56 zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…