V Remosce připravíte stejně úspěšně guláš, jako bublaninu. Má velmi malou spotřebu energie, která se díky inovacím dále snižuje. Její hlavní částí je víko se zabudovanou topnou tyčí, teplo sálá shora a rozvádí se stěnami až na dno nádoby, takže nedochází k připalování odspodu. Starší modely měly ve víku ještě zasklené kruhové okénko, pod ním se ale občas zmíněná bublanina ne dost dobře upekla.
Problém? Příliš dlouhá životnost
„Naším největším problémem je životnost výrobků,“ říká jednatel firmy Remoska s.r.o. Ivo Svoboda, hned ale svá slova upřesňuje: „Když ji někdo najde na půdě po babičce a má štěstí i na nepoškozený přívodní kabel, často ji zkusí zapojit do zásuvky a ona většinou funguje.“
Dodává ovšem, že padesátileté i starší výrobky samozřejmě nesplňují dnešní bezpečnostní normy. Současná generace Remosek má navíc ještě o 20 % nižší spotřebu energie a nabízí i povrchovou úpravu nepřilnavou vrstvou Teflon.
Mimořádné postavení mezi kuchyňskými veterány, které propůjčuje Remoskám jejich extrémní životnost, potvrzuje i Roman Tvrzník, generální ředitel kolektivního systému pro sběr a recyklaci starých spotřebičů ELEKTROWIN.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva