České dráhy: Lužnou čeká Poslední parní víkend, návštěvníci se mohou těšit na jízdy parními vlaky

28.10.2022 9:50 | Tisková zpráva

Poslední parní víkend, tak se jmenuje akce, která se o víkendu 29. – 30. října uskuteční v Lužné u Rakovníka. Návštěvníci se budou moci svézt parními vlaky v čele s lokomotivami Všudybylka a Kremák. Po muzejní úzkokolejce vyjede Strašidelný expres. Akce symbolicky uzavře letošní parní sezónu v ČD Muzeu.

České dráhy: Lužnou čeká Poslední parní víkend, návštěvníci se mohou těšit na jízdy parními vlaky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Poslední říjnový víkend zatopí pracovníci ČD Muzea v Lužné u Rakovníka letos naposledy parní lokomotivy a symbolicky se tak rozloučí s letošní parní sezónou. Historickými vlaky s parními lokomotivami se budou návštěvníci moci svézt v sobotu i v neděli.

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Parní vlak s lokomotivou Všudybylkou (354.195) uskuteční po oba víkendové dny dvě jízdy tam i zpět po trase Lužná u Rakovníka – Rakovník. Z Lužné bude odjíždět v 9:45 a 13:45, zpět z Rakovníka pojede v 10:35 a ve 14:35. Po trase Lužná u Rakovníka – Řevničov – Nové Strašecí – Stochov – Kladno pak pojede v sobotu a v neděli parní vlak s lokomotivou Kremák (534.0323). Z Lužné vyrazí v 11:03, na zpáteční jízdu z Kladna se vydá ve 12:25.

Jízdenky se budou prodávat pouze ve vlaku. Za zpáteční jízdenku Lužná u Rakovníka – Rakovník, Lužná u Rakovníka – Nové Strašecí nebo Nové Strašecí – Kladno a za jednosměrnou jízdenku Kladno – Lužná u Rakovníka zaplatí dospělí cestující 180 Kč, děti od 6 do 15 let 120 Kč (děti do 6 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení). Po předložení jízdenky z historického vlaku získají návštěvníci slevu na vstupné do ČD Muzea.

V sobotu 29. října bude zároveň v ČD Muzeu připravený Strašidelný den se zábavným programem pro děti včetně soutěží (s odměnou na konci). Chybět nebude ani skákací hrad. Po oba víkendové dny se budou zájemci moci svézt na úzkorozchodné dráze Strašidelným expresem s parní lokomotivou Kraus č. 21.

Další informace o akci včetně jízdních řádů a cen jízdného jsou na portálu Vlakem na výlet ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…