České dráhy: Mikulášský víkend na Smíchově a oslavy 25 let ROPID

01.12.2018 9:22

O prvním adventním víkendu 1. a 2. prosince 2018 si můžete v Praze a jejím okolí užít po čertech dobrou zábavu. Opět po roce na vás čekají již tradiční mikulášské jízdy Čertohráčku a parního vlaku a další doprovodný program nejen na pražském smíchovském nádraží.

České dráhy: Mikulášský víkend na Smíchově a oslavy 25 let ROPID
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Letošní ročník bude v sobotu doplněný o symbolické oslavy 25 let od vzniku organizace ROPID. K dostání bude také nová brožura o čtvrtstoletí vzniku a vývoje Pražské integrované dopravy i nová dopravní mapa Prahy.

Na co se můžete těšit v sobotu 1. prosince:

  • tradiční jízdy Čertohráčkem s Mikulášskou družinou a hrajvedoucími po Praze a okolí
  • parní vlak vedený lokomotivou „Šlechtična“ také v doprovodu Mikuláše, anděla a čerta po Praze a okolí
  • speciální jízdy třívozovou soupravou historických tramvají mezi Smíchovem a Muzeem MHD ve Střešovicích oblíbené nostalgické jízdy historickými autobusy (Ikarus 260, Karosa ŠD 11, Škoda 706 RTO linkový)
  • po setmění cca v 17:15 ohňostroj na nádraží Praha-Krč
  • doprovodný program na Smíchovském nádraží:
  • ukázky modulové železnice Modelářského kroužku modulové železnice Slivenec a Domu dětí a mládeže Prahy 5
  • ukázky prací Domu dětí a mládeže Prahy 5
  • zpívání vánočních koled s dětmi z Domu dětí a mládeže Prahy 5 (v odbavovací hale od 10:30 a od 12:45 hod.)
  • informační stánky Pražské integrované dopravy a Českých drah

Mikulášská družina v Čertohráčku a parním vlaku po celý víkend

S Mikulášskou družinou a hrajvedoucími se potkáte ve výletním vlaku Cyklohráček, který se promění v tradiční Čertohráček. Na Mikuláše se ale můžete přijít podívat i do parního vlaku vedeným lokomotivou Šlechtična, který bude stejně jako Čertohráček odjíždět z pražského smíchovského nádraží. Mimořádné jízdy Vás zavezou nejen do různých koutů naší metropole, ale také do středočeských Čelákovic, Úval či na Karlštejn.

Čertohráček pojede v sobotu celkem čtyřikrát. Ze Smíchovského nádraží vyjede v 9:28 do Čelákovic a zpět, 11:32 přes Kačerov do Braníka a zpět, 13:38 do Uhříněvsi a zpět a 16:08 do Krče na ohňostroj a zpět. V neděli pojede také čtyřikrát, a to v 9:30 na Zbraslav a zpět, 11:31 do Úval a zpět, 13:50 na Karlštejn a zpět a 15:28 do Čakovic a zpět.

Parní vlak pojede v sobotu pětkrát a v neděli čtyřikrát. V sobotu vyjede parní vlak ze Smíchovského nádraží v 9:20 do Řevnic a zpět, 11:14 do Uhříněvsi a zpět, 13:28 do Horních Počernic a zpět, 14:55 do Řevnic a zpět a 16:35 do Krče na ohňostroj a zpět. V neděli bude parní vlak se Smíchova vyjíždět v 9:20 do Řevnic a zpět, 11:14 do Uhříněvsi a zpět, 13:38 do Braníka a zpět a 14:50 na Karlštejn a zpět.

Do obou vlaků je nutné zakoupit si v předprodeji jízdenku. Jízdenky můžete zakoupit v předprodeji ve stanicích Praha Masarykovo nádraží a Praha-Braník. Jízdenku bude možné získat také v konkrétním vlaku, pokud již nebude vyčerpána jeho kapacita.

Vyhlídkové jízdy tramvají na Mikulášské odpoledne do Střešovic

Speciální třívozová historická tramvaj propojí v sobotu odpoledne hlavní dějiště oslav na Smíchovském nádraží s Mikulášským odpolednem Dopravního podniku hl. m. Prahy v Muzeu MHD ve střešovické vozovně. Jízdy proběhnou v sobotu 1. 12. cca od 12:00 do 18:00 v trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Újezd – Malostranská – Vozovna Střešovice – Královka. V soupravě historických tramvají je přeprava zdarma.

Nostalgické jízdy autobusů

V sobotu dopoledne vyjedou tři historické autobusy (Škoda 706 RTO, Karosa ŠD 11 a Ikarus 260) na vyhlídkové okružní jízdy Prahou v trase: Smíchovské nádraží – Jiráskovo náměstí – Hlavní nádraží – Bílá labuť – Náměstí Republiky – Dlouhá třída – Právnická fakulta – Staroměstská – Karlovy lázně – Smíchovské nádraží v intervalu 20-30 minut.

Odpoledne pak budou tyto autobusy jezdit k muzeu MHD ve Střešovicích v trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Klamovka – Stadion Strahov – Malovanka – Vozovna Střešovice – Hradčanská v intervalu 30 minut. V historických autobusech je rovněž přeprava zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…