České dráhy: Mikulášský víkend na Smíchově a oslavy 25 let ROPID

01.12.2018 9:22

O prvním adventním víkendu 1. a 2. prosince 2018 si můžete v Praze a jejím okolí užít po čertech dobrou zábavu. Opět po roce na vás čekají již tradiční mikulášské jízdy Čertohráčku a parního vlaku a další doprovodný program nejen na pražském smíchovském nádraží.

České dráhy: Mikulášský víkend na Smíchově a oslavy 25 let ROPID
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Letošní ročník bude v sobotu doplněný o symbolické oslavy 25 let od vzniku organizace ROPID. K dostání bude také nová brožura o čtvrtstoletí vzniku a vývoje Pražské integrované dopravy i nová dopravní mapa Prahy.

Na co se můžete těšit v sobotu 1. prosince:

  • tradiční jízdy Čertohráčkem s Mikulášskou družinou a hrajvedoucími po Praze a okolí
  • parní vlak vedený lokomotivou „Šlechtična“ také v doprovodu Mikuláše, anděla a čerta po Praze a okolí
  • speciální jízdy třívozovou soupravou historických tramvají mezi Smíchovem a Muzeem MHD ve Střešovicích oblíbené nostalgické jízdy historickými autobusy (Ikarus 260, Karosa ŠD 11, Škoda 706 RTO linkový)
  • po setmění cca v 17:15 ohňostroj na nádraží Praha-Krč
  • doprovodný program na Smíchovském nádraží:
  • ukázky modulové železnice Modelářského kroužku modulové železnice Slivenec a Domu dětí a mládeže Prahy 5
  • ukázky prací Domu dětí a mládeže Prahy 5
  • zpívání vánočních koled s dětmi z Domu dětí a mládeže Prahy 5 (v odbavovací hale od 10:30 a od 12:45 hod.)
  • informační stánky Pražské integrované dopravy a Českých drah

Mikulášská družina v Čertohráčku a parním vlaku po celý víkend

S Mikulášskou družinou a hrajvedoucími se potkáte ve výletním vlaku Cyklohráček, který se promění v tradiční Čertohráček. Na Mikuláše se ale můžete přijít podívat i do parního vlaku vedeným lokomotivou Šlechtična, který bude stejně jako Čertohráček odjíždět z pražského smíchovského nádraží. Mimořádné jízdy Vás zavezou nejen do různých koutů naší metropole, ale také do středočeských Čelákovic, Úval či na Karlštejn.

Čertohráček pojede v sobotu celkem čtyřikrát. Ze Smíchovského nádraží vyjede v 9:28 do Čelákovic a zpět, 11:32 přes Kačerov do Braníka a zpět, 13:38 do Uhříněvsi a zpět a 16:08 do Krče na ohňostroj a zpět. V neděli pojede také čtyřikrát, a to v 9:30 na Zbraslav a zpět, 11:31 do Úval a zpět, 13:50 na Karlštejn a zpět a 15:28 do Čakovic a zpět.

Parní vlak pojede v sobotu pětkrát a v neděli čtyřikrát. V sobotu vyjede parní vlak ze Smíchovského nádraží v 9:20 do Řevnic a zpět, 11:14 do Uhříněvsi a zpět, 13:28 do Horních Počernic a zpět, 14:55 do Řevnic a zpět a 16:35 do Krče na ohňostroj a zpět. V neděli bude parní vlak se Smíchova vyjíždět v 9:20 do Řevnic a zpět, 11:14 do Uhříněvsi a zpět, 13:38 do Braníka a zpět a 14:50 na Karlštejn a zpět.

Do obou vlaků je nutné zakoupit si v předprodeji jízdenku. Jízdenky můžete zakoupit v předprodeji ve stanicích Praha Masarykovo nádraží a Praha-Braník. Jízdenku bude možné získat také v konkrétním vlaku, pokud již nebude vyčerpána jeho kapacita.

Vyhlídkové jízdy tramvají na Mikulášské odpoledne do Střešovic

Speciální třívozová historická tramvaj propojí v sobotu odpoledne hlavní dějiště oslav na Smíchovském nádraží s Mikulášským odpolednem Dopravního podniku hl. m. Prahy v Muzeu MHD ve střešovické vozovně. Jízdy proběhnou v sobotu 1. 12. cca od 12:00 do 18:00 v trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Újezd – Malostranská – Vozovna Střešovice – Královka. V soupravě historických tramvají je přeprava zdarma.

Nostalgické jízdy autobusů

V sobotu dopoledne vyjedou tři historické autobusy (Škoda 706 RTO, Karosa ŠD 11 a Ikarus 260) na vyhlídkové okružní jízdy Prahou v trase: Smíchovské nádraží – Jiráskovo náměstí – Hlavní nádraží – Bílá labuť – Náměstí Republiky – Dlouhá třída – Právnická fakulta – Staroměstská – Karlovy lázně – Smíchovské nádraží v intervalu 20-30 minut.

Odpoledne pak budou tyto autobusy jezdit k muzeu MHD ve Střešovicích v trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Klamovka – Stadion Strahov – Malovanka – Vozovna Střešovice – Hradčanská v intervalu 30 minut. V historických autobusech je rovněž přeprava zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…