České dráhy: Mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan

28.11.2017 18:37

V sobotu 2. prosince vypraví České dráhy historický mikulášský vlak z brněnského hlavního nádraží, který pojede do Oslavan. Tam bude pro zájemce na zámku nachystaný program - pro děti jsou například připraveny čertovské úkoly. Lákadly jsou i tradiční jarmark nebo výstava betlémů. Cestující poveze na mikulášskou jízdu parní lokomotiva „Skaličák“.

České dráhy: Mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Z brněnského hlavního nádraží vyrazí historický vlak krátce po 14. hodině. Za parní lokomotivou budou zařazeny historické vozy ze 40. a 50. let a uprostřed vlaku bude bufetový vůz, kde si můžete zakoupit kromě suvenýrů také teplé a studené nápoje.

Během cesty do Oslavan všechny děti obdrží obrázek s čertovským domečkem, do něhož budou sbírat razítka za plnění čertovských úkolů na oslavanském zámku. Za splněné úkoly pak při cestě zpět obdrží děti od Mikuláše balíček s dárečky od Českých drah. Ve stanici Oslavany bude vlak očekávat koňský povoz, který cestující z vlaku doprovodí na oslavanský zámek. Na zámku budou pro děti připraveny ve sklepení a na arkádách zámku čertovské úkoly. V určený čas, který bude uveden na místence vlaku, si u vchodu do pekel děti (s rodiči) vyzvedne čert, který je provede po úkolech. Vstup do pekel bude v: 15:30, 16:00, 16:30, 17:00 hod. – vždy cestující ze dvou vozů.

Na oslavanském zámku se bude konat tradiční jarmark s vánoční atmosférou, koledami, stromečky, zabíjačkou, kapry, medovinou a svařákem. V zámecké kapli je pak k prohlédnutí výstava betlémů. V 17:45 hodin se uskuteční losování o vánoční ceny a v 18:00 hodin přijede na zámek Mikuláš.

Zpáteční jízdenka pro dospělého přijde na 280 Kč, za dítě ve věku 6 až 15 let zaplatí účastníci 140 Kč, za dítě do 6 let 70 Kč. Jízdenky platí pouze ve spojení s bezplatnou místenkou (pro dvě děti do 6 let platí jedna místenka). Jízdenky s místenkami lze zakoupit v ČD centru Brno hl. n. na pokladní přepážce č. 1.

Jízdní řád Mikulášského vlaku

(2. prosince 2017)

tam

stanice

zpět

14:06

Brno hl. n.

19:29

15:02

Oslavany

18:37

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…