České dráhy: Na Velkou pardubickou lze jít se slevou

07.10.2015 15:45

Pokud přijedete do Pardubic v neděli 11. října na Velkou pardubickou vlakem, získáte po předložení platné jízdenky ČD slevu 50 % na vstupenku. Vlaková zastávka jen pár kroků od bran dostihového závodiště.

České dráhy: Na Velkou pardubickou lze jít se slevou
Foto: Archiv
Popisek: Jezdec na koni

Již druhým rokem pokračuje spolupráce pardubického závodiště s akciovou společností České dráhy. Díky tomu mohou návštěvníci, kteří na dostihy přijedou vlakem, využít 50% slevu na vstupném. Tato akce platí i pro vrchol české dostihové sezóny – 125. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, která se v Pardubicích koná 11. října 2015. Sleva se ale nevztahuje na vstupenky již zakoupené v předprodeji.

Letošní Velká pardubická se koná v neděli 11. října. Aby se kůň českých a slovenských majitelů kvalifikoval do Velké pardubické s Českou pojišťovnou, musí absolvovat bez chyby, to je bez pádu a vybočení, alespoň jeden kvalifikační dostih. Takové kvalifikace jsou čtyři. Zahraniční koně nemusejí absolvovat kvalifikační dostih v Pardubicích, ale musejí projít bez pádu a vybočení obdobný dostih kdekoli v cizině. Jediným, koho se nutnost kvalifikace netýká, je vítěz předchozího ročníku.

Dostihový spolek (provozovatel Dostihového závodiště v Pardubicích) poskytne návštěvníkům, kteří se dopraví na na Velkou pardubickou vlakem (se společností České dráhy, a. s.), slevu ve výši 50 % z ceny vstupného. Sleva bude návštěvníkům poskytnuta na základě předložené platné jízdenky ČD na pokladně. Sleva se nebude vztahovat na vstupenky, které již byly zakoupeny v předprodeji. Vlaková zastávka Pardubice-závodiště se, jak už její název napovídá, nachází jen pár kroků od bran dostihového areálu.

Velká pardubická se od roku 1874 koná každoročně, s výjimkou válečných let či roků, kdy dostihům nepřálo počasí či politická situace – proto se letos koná „teprve“ 125. ročník. Legendární dostih se vyvinul z parforsních honů, oblíbené zábavy šlechty v 19. století. Zakladatelé Velké pardubické, především hrabě Max Ugart, princ Emil Fürstenberg a Oktavián Kinský, se ale inspirovali i ve Velké Británii. Tam se totiž v roce 1836 konala první Velká národní steeplechase v Liverpoolu. 

Během historie Velké pardubické se dostihová dráha mírně měnila. Dnes je na ni vybudováno na 50 překážek, z nichž nejznámější je Velký Taxisův příkop. Skáče se jen jednou do roka při Velké pardubické a koně při něm musí skočit až osm metrů do dálky. Unikátní a obtížné jsou ale i další skoky – třeba Irská lavice, Francouzský či Velký anglický skok, Hadí příkop, Zahrádky a řada dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…