České dráhy: Nadcházející víkend v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka bude patřit modelářům

19.08.2022 8:40 | Tisková zpráva

RC modely kamionů, tanků, hasičské i policejní techniky nebo modelová železnice, to vše bude k vidění v sobotu a v neděli 20. a 21. srpna v muzeu Českých drah v Lužné u Rakovníka.

České dráhy: Nadcházející víkend v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka bude patřit modelářům
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Během Modelvíkendu se představí to nejlepší, na čem modelářské kluby v poslední době pracovaly. Návštěvníky akce na místo konání sveze po oba víkendové dny zvláštní vlak s motorovou lokomotivou Karkulkou, který vyjede z pražského hlavního nádraží. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

O tomto víkendu budou v železničním muzeu v Lužné u Rakovníka prezentovat svoji práci modelářské kluby, které předvedou návštěvníkům RC modely železniční a bojové techniky v měřítku 1 : 16, uskuteční se tu totiž Modelvíkend. Ve vybrané časy budou mít zájemci možnost zhlédnout bitvu modelových tanků. K vidění budou kamiony, hasičské a policejní vozy i offroadové speciály na dálkové ovládání. V provozu bude samozřejmě také muzejní modelové kolejiště velikosti H0. Bez zájmu návštěvníků určitě nezůstane provoz modelu vojenské vlečky s lokomotivami.

Po oba víkendové dny se mohou zájemci svézt parní lokomotivou Krauss č. 21 po muzejním úzkorozchodném okruhu. Jízdy jsou plánované na každou půlhodinu od 10:00 do 16:30 hod. Jízdenky budou v prodeji v pokladně u vstupu, příp. u stánku vedle lokomotivy, stát budou 50 Kč, děti do 4 let pojedou zdarma.

Na akci návštěvníky po oba víkendové dny sveze nostalgický vlak v čele s historickou lokomotivou Karkulka (T444.162). Tato lokomotiva je vybavena hydrodynamickým přenosem výkonu a byla určena pro posun a nákladní vlaky na vedlejších tratích. Osobní vozy budou tzv. Rybáky, vozy s jednonápravovými podvozky systému Ing. Rybáka tehdejší třetí vozové třídy, se třemi uzavřenými oddíly a jedním velkoprostorovým oddílem. Tento vlak vyjede v sobotu i v neděli z pražského hlavního nádraží v 9:10 a přes stanice Praha-Zličín, Hostivice, Kladno a Stochov dorazí na nádraží v Lužné u Rakovníka v 11:17.  Na zpáteční jízdu po stejné trase se vydá ve 14:55 hod. Jízdenky jsou ke koupi v e-shopu ČD (zde) nebo na pokladnách ČD. Jednosměrná jízdenka pro dospělého stojí 150 korun, jízdenka pro dítě od 6 do 17 let 120 korun.

Návštěvníci si budou moci v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka zakoupit a ochutnat také pivní speciál Matylda. Veškerý výtěžek z prodeje této limitované série plechovkového piva půjde na opravu lokomotivy 313.432 s přezdívkou Matylda, jejíž oprava právě teď v Lužné probíhá.

Více informací najdete na portálu Vlakem na výlet nebo na stránkách www.cdnostalgie.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …