České dráhy: V Jihočeském kraji se jízdní řád vlaků nemění

06.12.2018 18:40

V neděli 9. prosince začne platit nový jízdní řád pro rok 2018. Cestující se však nemusejí obávat žádných změn. Rozsah dopravy zůstane zachován.

České dráhy: V Jihočeském kraji se jízdní řád vlaků nemění
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Regionální osobní dopravu objednává Jihočeský kraj prostřednictvím organizátora dopravy JIKORD. Dálkovou dopravu, tedy rychlíkové spoje, České dráhy realizují na základě objednávky Ministerstva dopravy ČR. České dráhy v Jihočeském kraji denně vypraví 346 vlaků, z toho 264 v pracovní dny a o víkendech 178.

"V Jihočeském kraji je rozsah regionální dopravy v příštím roce nezměněn. Pro cestující to znamená stejné polohy vlaků jako v letošním roce", říká Jiří Kafka, ředitel Regionálního obchodního centra České Budějovice.

Mezistátní doprava

Krajem prochází IV. tranzitní koridor, který po dobudování nabídne cestujícím kvalitní a rychlé spojení s hlavním městem, i zkrácení jízdní doby rychlíků z rakouského Lince přes České Budějovice do Prahy. Stavební práce v roce 2019 budou intenzivně pokračovat a pojí se s nimi řada výluk. Cestujícím doporučujeme sledovat webové stránky s výlukovým jízdním řádem na stránkách ZDE.

Dálková doprava

Dálkovou dopravu, tedy rychlíkové a expresní spoje, České dráhy realizují na základě objednávky ministerstva dopravy. Koncepce dálkové dopravy v Jihočeském kraji bude zachována ve stejném rozsahu jako v současném jízdním řádu.

Regionální doprava

Regionální spoje v Jihočeském kraji ujedou v jízdním řádu 2018/2019 celkem 4 353 802 vlakokilometrů. V porovnání s končícím grafikonem je rozsah železniční dopravy na tratích, kde Jihočeský kraj objednal dopravu u Českých drah, beze změn.

V současnosti nedochází k žádným zásadním změnám v jízdním řádu ani ve vozovém parku v obvodu působnosti regionálního obchodního centra.

Pokračuje nabídka ČD Yetti. S vybranými jízdenkami ČD do relace Lipno nad Vltavou získají cestující voucher, který opravňuje k bezplatnému použití skibusu ze stanice Lipno nad Vltavou do Skiareálu Lipno a zpět a zároveň také k 30% slevě z ceny celodenního skipasu.

Nové pojmenování linek

Nejzřetelnější změnou v mezistátní i vnitrostátní dálkové dopravě je na většině tratí odklon od pojmenování jednotlivých vlaků a jejich náhrada jednotnými jmény platnými pro celou linku:

  • Ex 7 Jižní expres Praha – České Budějovice / Linz
  • R 11 Rožmberk Brno – České Budějovice / Plzeň
  • R 11 Bezdrev České Budějovice – Plzeň
  • R 17 Vltava Praha – České Budějovice
  • R 26 Otava Praha – Písek – České Budějovice

Rekonstrukce návratu T. G. Masaryka z Exilu

Ve dnech 21. a 22. prosince pořádají České dráhy spolu s partnery rekonstrukci návratu T. G. Masaryka z exilu. Při této příležitosti bude vypraven zvláštní parní vlak z Rakouska přes České Budějovice do Prahy a zvláštní doprovodný vlak. Součástí akce bude doprovodný program v Horním Dvořišti, Českých Budějovicích, Veselí nad Lužnicí, Táboře, Benešově u Prahy a v Praze. Podrobnosti naleznete ZDE.

Regionální jízdní řád

I letos bude k dispozici na pokladnách ČD v Jihočeském kraji Regionální jízdní řád „Jihočeský kraj“ 2018/2019. Cena 29 Kč za kus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…