České dráhy: V Lužné se představí vozidla značky Tatra

16.07.2022 8:40 | Tisková zpráva

O nadcházejícím víkendu 16. a 17. července budou v ČD Muzeu v Lužné u Rakovníka k vidění nejen železničních skvosty, ale také se tu představí vozidla značky Tatra.

České dráhy: V Lužné se představí vozidla značky Tatra
Foto: red
Popisek: ČD - logo

 K vidění budou osobní i nákladní automobily z různých produkčních období. Návštěvníci se můžou těšit i na RC modely nebo okružní projížďky tatrováckého motorového vozu M131 mezi Lužnou a Krupou. 

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

Během tohoto víkendu se tak návštěvníci muzea Českých drah mohou těšit na řadu strojů této světoznámé značky. K největším atrakcím bude patřit Tatra 815 „Puma“. S tímto závodním speciálem vyhrál Karel Loprais v letech 1998, 1999 a 2001 soutěž Rallye Dakar v kategorii kamionů. Chybět nebudou ani hasičské speciály, limuzíny, autobusy nebo užitkové stroje. Součástí doprovodného programu bude i prezentace modelů RC náklaďáků. V kamionovém městečku nebudou chybět ani malé RC Tatry a malí i velcí návštěvníci akce se mohou těšit na funkční hasičskou Tatru 148, vyrobenou v měřítku 1:3, tu přivezou Tiranci.cz.

Víkend v ČD Muzeu také zpestří okružní projížďky motorového vozu M131 z ČD Muzea do Krupé a zpět. Tento vlak vyjede v sobotu i v neděli vždy třikrát během dne, jednou v dopoledne a dvakrát v odpoledních hodinách.  Tyto motoráky se vyráběly v letech 1948 až 1956 v závodech Tatra Kopřivnice a Vagónka Studénka.

Akci pořádají České dráhy společně s Národním technickým muzeem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…