České dráhy: Vlak plný úsměvů přiveze děti z dětských domovů a handicapované na festival do Zlína

24.05.2019 11:26

České dráhy také v letošním roce vypraví Vlak plný úsměvů. Tradičním cílem tohoto speciálního vlaku pro handicapované děti a děti z dětských domovů, bude Zlín, ve kterém zítra začíná 59. ročník Zlín Film Festivalu.

České dráhy: Vlak plný úsměvů přiveze děti z dětských domovů a handicapované na festival do Zlína
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlak plný úsměvů vyjede ve čtvrtek 30. května brzy ráno z hlavního nádraží v Praze. Akci organizují České dráhy ve spolupráci s Unií železničních zaměstnanců, Dopravním vzdělávacím institutem a Zlín Film Festivalem.

Do Vlaku plného úsměvů na jeho cestě z Prahy do Zlína postupně nastoupí 260 handicapovaných dětí a dětí z dětských domovů a stacionáře z Pardubického a Olomouckého kraje. Poveze je jednotka City Elefant, která je vhodná k přepravě cestujících s handicapem, např. na invalidních vozících. Z pražského hlavního nádraží vlak odjede ve čtvrtek v 5:59 hod. Dále bude zastavovat ve stanicích Pardubice hl.n., Choceň, Ústí nad Orlicí město, Česká Třebová, Zábřeh na Moravě, Olomouc hl.n., Přerov a před půl desátou pak dorazí do cílové stanice Zlín střed. Na zpáteční cestu Vlak plný úsměvů vyjede ze Zlína v 16:36 hod.

Ve vlaku děti dostanou již tradičně Elfíkův sešit proti nudě (letos již s pořadovým číslem 9) a další drobné předměty od pořadatelů. Nebude chybět něco dobrého na zub a zajištěn bude i pitný režim. Největším lákadlem ale bude určitě kouzelník, který s dětmi pojede ve vlaku a ty si s ním užijí spoustu kouzelné zábavy. Ve Zlíně pak děti čeká nejenom promítání filmů v rámci mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, ale i tradiční návštěva ZOO Lešná a spousta dalších aktivit.

Účastníky speciální jízdy jsou děti ze škol a dětského domova ze Zábřehu a Šumperku, olomouckého Dětského centra Ostrůvek, ze školy Svítání v Pardubicích a ve Vysokém Mýtě a stacionáře v Ústní nad Orlicí. České dráhy vypraví Vlak plný úsměvů společně s Unií železničních zaměstnanců a Dopravním vzdělávacím institutem na zlínský filmový festival už po šestnácté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…