České dráhy: Výročí pobeskydské trati oslaví dobové parní jízdy

30.05.2018 21:59

V sobotu 2. června uplyne 130 let od zahájení provozu na trati z Kojetína přes Krásno nad Bečvou, Frenštát, Frýdlant, Místek a Těšín do Bialska. U příležitosti tohoto výročí České dráhy vypraví historický vlak z Valašského Meziříčí do Českého Těšína.

České dráhy: Výročí pobeskydské trati oslaví dobové parní jízdy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Do čela zvláštního vlaku, který poveze zájemce o železniční historii úpatím Beskyd, se postaví parní lokomotiva "Rosnička". Speciální spoj odjíždí z Valašského Meziříčí v 7:55 a přes Frenštát pod Radhoštěm, Frýdlant nad Ostravicí a Frýdek-Místek dojede v 10:41 do Českého Těšína. Ještě než se vydá na zpáteční cestu z Českého Těšína (odj. v 15:15), uskuteční jízdu do Frýdku-Místku a zpět.

Jízdné na trase Valašské Meziříčí – Český Těšín nebo zpět přijde na 140 Kč, jízdenka pro děti od 6 do15 let bude stát 70 Kč. Mezi Frenštátem p. R. a Českým Těšínem nebo zpět zaplatí cestující 100 Kč (děti 6–15 let 50 Kč) a v úseku Frýdek-Místek – Český Těšín nebo zpět bude jízdenka za 70 Kč (dětská za 40 Kč).

V rámci oslav se návštěvníci akce můžou těšit na průvodčí v dobových uniformách, komentovanou prohlídku historického centra Cieszyna v 11:30 a možnost jízdy z Českého Těšína do Cieszyna. Vypraveny budou proto mimořádné vlaky vedené motorovou jednotkou Regionova z Českého Těšína v 11:20, 13:20 a 15:20 a zpět z Cieszyna v 11:31, 13:31 a 15:31. V tomto úseku bude platit běžný přeshraniční tarif.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…