České dráhy jsou partnerem cyklistického závodu pro děti z dětských domovů

06.10.2023 7:23 | Tisková zpráva

České dráhy jsou partnerem 21. ročníku akce „Prevencí proti nehodám“, který se bude konat v sobotu 7. října v areálu Campingu Sokol v pražských Dolních Počernicích.

České dráhy jsou partnerem cyklistického závodu pro děti z dětských domovů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Přichystán tu bude cyklistický závod pro děti z dětských domovů, který bude kromě rychlostního závodu zahrnovat i jízdy zručnosti, vědomostní testy BESIP a zdravovědu. Akci pořádá Dětský domov Dolní Počernice a 1. Sportovní z. s. pod záštitou policejního prezidenta ČR a pod patronátem Městské policie Praha.

Tématem cyklistického závodu pro děti z dětských domovů bude pohybová gramotnost a pravidelné sportování, prevence proti úrazům a nehodám cyklistů (důraz je kladen na bezpečný pohyb na silnici, správné vybavení, dodržování předpisů a znalost dopravních značek) a také zdravověda a zásady první pomoci. Děti budou moci v areálu Campingu Sokol v Dolních Počernicích (Národních hrdinů 290) soutěžit v sobotu 7. října od 9 do 16 hodin, slavnostní vyhlášení výsledků je naplánováno na 16:30. Závodit budou týmy z 20 dětských domovů z ČR.

Anketa

Dopadly slovenské volby dobře?

95%
hlasovalo: 36091 lidí

Sobotní cyklistický závod je součástí série nazvané Dětský domov Cup 2023. Ten probíhá už od jarních měsíců a kromě aktuální akce „Prevencí proti nehodám“ byl jeho součástí také fotbalový turnaj dětských domovů O pohár české fotbalové reprezentace 2023 a běžecký memoriál Lucie Hanušové.

České dráhy se dlouhodobě věnují osvětovým programům, které mají za cíl zvyšovat povědomí mladých lidí o tom, jak se bezpečně chovat na železnici a v dopravě obecně. Dlouhodobě tak spolupracují například na projektu „Preventivní vlak bezpečné železnice“ a účastní se také dalších podobných edukačních aktivit, které pořádají BESIP, města a obce či další subjekty. Aktuální akce „Prevencí proti nehodám“ tak zapadá do osvětové strategie Českých drah zamířené zejména na mladé lidi. Program na sobotní akci zajistí také HZS Správy železnic.

Další informace o sportovní akci Dětský domov Cup 2023 jsou na webových stránkách Dětského domova Dolní Počernice ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …