České dráhy posílí železniční dopravu o Velikonocích

15.04.2022 12:11 | Tisková zpráva

České dráhy v souvislosti s prodlouženým víkendem a volným dnem ve školách o nadcházejícím velikonočním víkendu posílí své spoje. Národní dopravce doplní pravidelné spoje až o několik tisíc míst k sezení navíc. Přesto dopravce doporučuje cestujícím včasný nákup jízdenek a rezervací.

České dráhy posílí železniční dopravu o Velikonocích
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vedle plánovaných posilových vozů na páteřních tratích např. z Prahy do Ostravy, Vsetína, Starého Města u Uherského Hradiště, Chebu nebo Hradce Králové budou připraveny zhruba dvě desítky vozů pro operativní posílení nejvytíženějších vlaků. Operativní posila probíhá podle počtu rezervovaných míst, proto doporučujeme včasnou rezervaci míst na začátku a konci velikonočních svátků.

V pátek a v pondělí na výlet se Skupinovou víkendovou jízdenkou

Ve sváteční dny, tedy navíc také v pátek a v pondělí, bude platit Skupinová víkendová jízdenka. Také v těchto dnech bude možné podniknout víkendový výlet. Kupříkladu rodina (2 dospělí a až 3 děti do 15 let) zaplatí za jednodenní výlet z Brna nebo z Ostravy do Prahy a zpět při použití Skupinové víkendové jízdenky 699 Kč a včetně veškeré městské dopravy v Praze pak 879 Kč. K výletům lze využít také levnější regionální verzi jízdenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne