České dráhy svěřily svůj autopark LeasePlanu

20.03.2013 9:00

Společnost LeasePlan Česká republika obmění kompletní vozový park Českých drah. V následujících týdnech a měsících jim dodá 218 osobních a 63 užitkových automobilů.

České dráhy svěřily svůj autopark LeasePlanu
Foto: LeasePlan
Popisek: Logo společnosti LeasePlan

Všechny vozy pak budou provozovány formou operativního full service leasingu, na který se LeasePlan specializuje. Úspěch v tendru Českých drah představuje největší kontrakt tuzemské pobočky firmy realizovaný na základě veřejné zakázky. České dráhy si LeasePlan zvolily ve čtyřkolovém výběrovém řízení, do nějž se přihlásilo sedm předních leasingových společností.

V kategorii osobních aut LeasePlan Českým drahám doporučil vozidla značky Škoda, konkrétně modely Superb, Octavia, Fabia a Yeti, v oblasti užitkových vozů automobily Ford Connect a Ford Transit. Vozy budou spravovány prostřednictvím operativního full service leasingu, jehož podstata spočívá v tom, že dodavatel na sebe převezme kompletní starost o autopark klienta a ten mu za objednané služby platí fixní měsíční splátku. Po vypršení leasingového cyklu zákazník vrátí vozy dodavateli a obvykle je nahradí novými. Podmínkou Českých drah přitom bylo, aby vítězná firma byla schopna zajistit stejnou kvalitu služeb v různých regionech České republiky. V zadání výběrového řízení uvedly 48 předpokládaných míst provozování vozidel.

„Jsme hrdí na to, že jsme uspěli v tendru tak významného podniku, jakým České dráhy jsou. Považujeme si toho i proto, že veřejný sektor v České republice byl dosud k nabídkám poskytovatelů operativního leasingu zdrženlivý. Na vyspělých západních trzích jde přitom o produkt, který tato sféra využívá naprosto běžně. Věříme, že kontrakt s Českými drahami bude dalším důležitým impulzem i pro jiné akciové společnosti vlastněné státem. Operativní leasing jim totiž umožní efektivnější správu autoparků, což by je mohlo zaujmout zvláště v souvislosti s dnešním stavem veřejných financí,“ říká generální ředitel společnosti LeasePlan Česká republika Jaromír Hájek.

LeasePlan je globálním i tuzemským lídrem v operativním leasingu automobilů – profesionální správě firemních autoparků. V letošním roce si připomíná 50. výročí svého založení. Je zastoupen ve 30 zemích a jeho celkový vozový park čítá 1,3 milionu automobilů. Díky unikátnímu řešení account managementu dlouhodobě obhospodařuje klienty s různou velikostí flotil, kdy se každému zákazníkovi věnuje tým profesionálů. V roce 1996 LeasePlan přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady pečuje o autoparky přibližně tisícovky klientů a ve své flotile má více než 17 tisíc vozidel. Více informací na: www.leaseplan.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…