České dráhy zjednodušily a zkrátily své přepravní podmínky

03.08.2022 7:34 | Tisková zpráva

Od 1. srpna platí novelizované Smluvní přepravní podmínky (SPPO) Českých drah. Úprava přinesla zkrácení a zpřehlednění textu pro lepší orientaci zákazníků. Současně došlo k rozšíření možností některých specifických typů bezplatné přepravy.

České dráhy zjednodušily a zkrátily své přepravní podmínky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nové Smluvní přepravní podmínky i nadále postihují všechny oblasti související s přepravou cestujících v osobní dopravě od regionální přes dálkovou závazkovou dopravu až po dálkovou komerční a také pokrývají komplexní rozsah doplňkových služeb. Nový dokument je téměř o třetinu kratší, protože zmizely například různé přílohy. Z přehlednějších a jednodušších Podmínek tak budou těžit všichni cestující i zaměstnanci.

Nové Smluvní přepravní podmínky nepřinášejí žádné zásadní změny. Největšími novinkami je rozšíření bezplatné přepravy služebních psů ve službě i na další sbory, např. městské policie, hasičský záchranný sbor atp., a bezplatná přeprava kompenzačních pomůcek také u osob, které nejsou držiteli průkazu ZTP/P, tj. rozšíření nad rámec platné legislativy. Jedná se např. o pomoc cestujícím, kteří jsou dočasně odkázáni při pohybu např. na invalidní vozík v důsledku nemoci nebo úrazu.

České dráhy tak prohlubují svou tradici společensky odpovědného dopravce, který jako první v Česku zavedl bezplatnou přepravu asistenčních psů a tento model se později prosadil také u dalších dopravců a v roce 2000 byl zaveden i do novelizovaného Přepravního řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…