Českobudějovická nemocnice: Dvě oddělení se přesunou o dům dál

29.04.2016 21:10

Od 9. května začne stěhování oddělení urologie a gynekologie do nově vybudovaných prostor Pavilonu C Nemocnice České Budějovice, a. s. Obě oddělení se přesunou ze sousedního Pavilonu Z, který také čeká přestavba. Přesunem do nového centrálního pavilonu budou sjednoceny lůžkové stanice několika oddělení.

Českobudějovická nemocnice: Dvě oddělení se přesunou o dům dál
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Oddělení budou přestěhována během několika dní tak, aby nebyl narušen jejich chod,“ uvedl vedoucí oddělení stavebních investic českobudějovické nemocnice Ing. František Bostl.

Po sestěhování, v termínu kolem 20. května, pak začne rekonstrukce Pavilonu Z, která bude trvat přibližně deset měsíců, tedy do března 2017. „Jedná se o největší stavební projekt v nemocnici během tohoto roku. Pavilon, který byl před necelými dvaceti lety částečně rekonstruován pro potřeby gynekologie, absolvuje kompletní rekonstrukci interiéru, včetně přístavby výtahů, a bude propojen s ostatními pavilony nadzemní chodbou. Po dokončení bude stavba odpovídat standardům moderního zdravotnického zařízení,“ řekl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., MUDr. Břetislav Shon.

Do rekonstruovaného Pavilonu Z se gynekologie a urologie přestěhují zpět v březnu 2017.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 32 tisíc operačních

zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V roce 2015 se zde narodilo 2267 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních osm let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 2,3 miliardy korun.

Nemocnice je vítězem celostátní soutěže Nemocnice 2014 v kategorii „Finanční zdraví“. Loni se umístila na prvním místě v kategorii „Absolutní vítěz“ soutěže Nemocnice 2015 a prvenství si udržela i v kategorii „Finanční zdraví“.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec