Českobudějovická nemocnice modernizuje dětský tábor ve Slavkově

30.12.2014 7:31

Přibližně 3,3 milionu korun investuje českobudějovická nemocnice do oprav Chatového tábora Slavkov na Českokrumlovsku. Ten již od roku 1982 využívá odborová organizace zaměstnanců nemocnice především k pořádání letních dětských táborů.

Českobudějovická nemocnice modernizuje dětský tábor ve Slavkově
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Po dokončení prací, které významně zvýší kvalitu pobytu táborníků v krásné šumavské přírodě nedaleko Větřní, bude slavkovský dětský tábor dostupný nejen dalším organizacím zřizovaným Jihočeským krajem, ale i široké veřejnosti.

„Nemocnice jako vlastník samozřejmě celý areál průběžně udržovala. Nyní jsme ale po určité době přikročili k potřebným rozsáhlejším opravám tak, aby se stav tohoto relaxačního zařízení přiblížil současným potřebám a trendům. Veškeré práce budou ukončeny v květnu,“ uvedl vedoucí oddělení obslužných činností Nemocnice České Budějovice, a. s., Zdeněk Marcín.

Areál slavkovského chatového tábora disponuje 24 dřevěnými chatkami vybavenými dvěma palandami a potřebným nábytkem, zděnou hlavní budovou, samostatným sociálním zařízením, vlastní čističkou odpadních vod, společným ohništěm, zastřešenou pergolou, multifunkčním hřištěm, parkovištěm a velkou loukou vhodnou pro hry a soutěže.

Hlavní budova obsahuje plně vybavenou kuchyň pro velkokapacitní vaření, jídelnu, hernu s pingpongovým stolem, sportovní sklad, kancelář hlavního vedoucího, sociální zařízení pro personál, sklad potravin a pracovnu hospodáře. Samostatné sociální zařízení pro děti je rozděleno na chlapecké a dívčí s toaletami, sprchovými kouty a umyvadly. Celková kapacita tábora je 60 dětí, 20 osob personálu a 2 + 2 místa izolace pro nemocné děti.

„Probíhající opravy se týkají podlah, elektroinstalace, vodoinstalace, sociálního zařízení, výměny sprchových koutů, umyvadel, toalet, nábytku, vybavení kuchyně, jídelny, opláštění hlavní budovy, oken, střech či nátěrů všech objektů. Součástí prací je také úprava veškerých zpevněných ploch, včetně příjezdové cesty, oprava oplocení, závor a výstavba nového multifunkčního hřiště pro míčové hry,“ poznamenal Marcín.

Areál Slavkov je ideálním místem pro pořádání letních dětských táborů, škol a školek v přírodě, ozdravných  a zotavovacích pobytů, firemních akcí, seznamovacích, rozlučkových a dalších akcí pro žáky základních a středních škol, pobytových akcí různých zájmových skupin a organizací, jako jsou například kynologové, skauti, cyklisti, turisté apod.

Možnost využití Chatového tábora Slavkov je jednou z výhod, které Nemocnice České Budějovice, a. s., poskytuje svým zaměstnancům. S tím souvisí po dohodě s odborovou organizací i již zmíněná bezmála třiapůlmilionová investice do jeho oprav.

Celkově v roce 2014 nemocnice vyplatila svým zaměstnancům na odměnách, příplatcích a dalších výhodách přibližně 173 milionů korun. Lékařům byly například vypláceny mimořádné odměny nad rámec příspěvků za lékařskou službu vypočteného dle zákoníku práce. Tímto způsobem bylo vyplaceno s odvody za rok 2014 zhruba 26 milionů korun. Vyplaceny byly rovněž třinácté platy všem zaměstnancům, příspěvky na důchodové spoření apod. Nemocnice ve spolupráci s Krajským úřadem také zrekonstruovala a uvedla do provozu novou mateřskou školku pro děti zaměstnanců za přibližně devět milionů korun.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region. V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2135 dětí. Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních šest investovala nemocnice do svého rozvoje více než 1,1 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…