Českomoravská asociace podnikatelek zahajuje projekt na podporu žen v byznysu ve spolupráci s Veuve Clicquot

05.03.2021 13:19

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek (ČMAPM) v pondělí 8. března zahájí dlouhodobou spolupráci s výrobcem šampaňského Veuve Clicquot, zaměřenou na podporu ženského podnikání. Francouzská firma pomáhá rozvíjet ženské podnikání po celém světě, a Česko není výjimkou. Součástí projektu s ČMAPM bude série setkání, která postupně představí výrazné české podnikatelky a manažerky a poslouží jako platforma pro vzájemnou podporu žen v byznysu. První ze setkání proběhne při příležitosti Mezinárodního dne žen.

Českomoravská asociace podnikatelek zahajuje projekt na podporu žen v byznysu ve spolupráci s Veuve Clicquot
Foto: cmapm.cz
Popisek: Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek - logo

Setkání jsou podle prezidentky asociace Kateřiny Haring koncipována jako večeře s doprovodnou diskusí a networkingem. „Důležitou součástí bude výměna nápadů a zkušeností, které ženy díky podnikání získávají. Usilujeme o to, aby se ženy co nejvíce navzájem inspirovaly, a to zejména v této složité době. A chceme také podpořit odvahu u těch, které zatím o podnikání jen uvažují,“ doplnila.

Značka Veuve Clicquot je podle Kateřiny Haring jedním ze světových symbolů ženského podnikání, protože za jejím úspěchem stojí právě výrazná žena. „Při každém setkání se můžete těšit na zajímavého hosta, který bude sdílet svůj podnikatelský příběh. A díky ambasadorovi značky Veuve Clicquot vám přiblížíme zajímavosti, a ne zcela známé momenty z podnikání zakladatelky slavné značky, Barbe Nicole Ponsardin Clicquotové,“ doplnila.

Madame Clicquotová se narodila ve francouzské Remeši a v roce 1798 se provdala za Phillipe Clicquota, majitele podniku na výrobu vína. Po smrti svého manžela převzala řízení podniku, ze kterého během dalších desetiletí vytvořila světoznámého a prosperujícího producenta šampaňského.

cosi

První setkání, večeře a diskuse proběhne kvůli bezpečnosti účastníků vzhledem k pandemii covid-19 online. „Hosté však samozřejmě nebudou ochuzeni o jídlo ani ochutnávky šampaňského. Vše jim rozvezeme předem, aby si mohli sváteční večeři vychutnat, i když nemůžeme večeřet a hovořit tváří v tvář,“ doplnila Kateřina Haring.

Pondělního setkání, pořádaného symbolicky ve svátek žen, se zúčastní vedle ambasadora značky Clicquot také francouzský velvyslanec v České republice Alexis Dutertre. Podnikatelkou večera je Helena Neumannová, majitelka farmy Levandulové údolí, kde pěstuje levanduli v bio kvalitě.

Partnerem prvního setkání je výrobce francouzské přírodní kosmetiky L'Occitane en Provence. Francouzská firma prodává přírodní a organickou kosmetiku inspirovanou jižní Francií a provensálským tajemstvím krásy.

Za hlavní téma Mezinárodního dne žen roku 2021 považuje OSN téma „Ženy ve vedení: Rovná budoucnost ve světě COVID-19“. Základní myšlenkou je uznat mimořádné úsilí žen a dívek po celém světě při vytváření rovnější budoucnosti a zotavení z pandemie COVID-19.

Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek vznikla jako dobrovolné profesní sdružení v roce 1995. Za 25 let své existence pomohla tisícům podnikatelek v profesním vzdělávání a růstu prostřednictvím nabídky individuální podpory, kurzů, konferencí a projektových aktivit. V České republice ČMAPM spolupracuje s podnikatelskými subjekty, ale také se státními organizacemi na úrovni státní správy i samosprávy. V zahraničí ČMAPM spolupracuje mimo jiné s Celosvětovou asociací podnikatelek a manažerek FCEM, v níž Kateřina Haring působí jako viceprezidentka pro oblast Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…