Český Těšín: Strážnici dojeli k požáru první

29.10.2013 10:02

Jako první dojeli k dnešnímu rannímu požáru v panelovém domě na sídlišti Svibice českotěšínští strážníci.

Český Těšín: Strážnici dojeli k požáru první
Foto: Hans Štembera
Popisek: Oheň, ilustrační foto

„Je to o operativnosti a rychlosti,  na vedlejším sídlišti jsme asistovali u prostorového čištění,“ vysvětluje jeden z členů hlídky. Druhý z mužů je momentálně v karvinské nemocnici, jelikož se nadýchal zplodin, když v zakouřeném bytě pátral po případných obětech.

O pomoc na tísňovou linku i městské volalo v 6.45 několik obyvatel výškového domu v Okružní 16, které znepokojil hustý dým vycházející z oken a dveří jednoho z bytů. „Chytili jsme hasičák, co máme v autě, a uháněli do osmého patra. Báli jsme se, aby se někomu něco nestalo. Nikdo neotevíral, pode dveřmi vycházel černo-šedý kouř, proto jsme dveře vykopli. Byt byl plný kouře, nikoho jsme nenašli,“ dodává strážník.

Podle něj zřejmě požár způsobili nájemníci, kteří vysypali do odpadků popel z cigaret. Od nich vzňal plastový koš, oheň propálil část linky, odpad i pastové vodovodní trubky. Voda protekla sousedovi o patro níž do bytu a postupně i uhasila plameny.

Všímavost a odvaha strážníků a policistů zachránila život celé rodině v únoru v Jablunkovské ulici. Policistka a strážník nečekali na příjezd hasičů a sami vynesli z zakouřeného domu malé děti a pomohli s evakuací dospělých. Dříve hlídka MP zachránila život mladému bezdomovci, kterého vysvobodila z hořící unimobuňky.

Podle hasičů je pobyt v začouzených prostorách velmi nebezpečný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…