Český rozhlas České Budějovice odvysílá přenos z výlovu Rožmberku

08.10.2015 15:40

Třeboňští rybáři chystají výlov největšího rybníku v České republice – Rožmberku. A Český rozhlas České Budějovice bude u toho. Poslouchejte přímý přenos v sobotu 10. října mezi 9. a 11. hodinou a ještě mezi 14. a 15. hodinou. Zažijete výlov přímo v éteru.

Český rozhlas České Budějovice odvysílá přenos z výlovu Rožmberku
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Rožmberk je svou rozlohou 648 hektarů králem českých rybníků. Koncem 16. století jej vybudoval proslulý rybníkář Jakub Krčín z Jelčan. Hráz je dlouhá 2,4 kilometru, až 10 metrů vysoká a u paty 55 metrů široká. Rostou na ní 150 až 400 let staré duby.

V sobotu v živém vysílání Českého rozhlasu České Budějovice uslyšíte především povídání s našimi hosty – třeboňskými rybáři, kuchařem Petrem Stupkou, historikem Václavem Ramešem a řadou dalších. Dnem provede posluchače i návštěvníky přímo na místě moderátor Zdeněk Zajíček.

Těšit se můžete také na živě zahranou příjemnou lidovou muziku v podání B Quinttetu a Rybníkářů. Kromě přímého přenosu je připraven celodenní doprovodný program včetně komentovaného výlovu.

Třeboňští rybáři poprvé zatáhnou sítě z v pátek 9. října. Na výlov se lidé mohou přijít podívat až do neděle.

Přijďte za námi v sobotu na hráz Rožmberku kousek od Třeboně nebo si nalaďte přímý přenos na jihočeské frekvenci 106,4 FM, 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko i internetu budejovice.rozhlas.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…