Český rozhlas: Lake Malawi zahrají živě v hudebním studiu ČRo Ostrava

10.09.2014 10:41

Lake Malawi není jen jezero ve středovýchodní části Afriky - je to také název nové kapely Alberta Černého, ex-frontmana populární třinecké sestavy Charlie Straight. Kapela Lake Malawi živě zahraje v hudebním Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava ve čtvrtek 11. září od 20.00 hodin.

Český rozhlas: Lake Malawi zahrají živě v hudebním studiu ČRo Ostrava
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Charlie Straight z Třince byla velmi nadějná indie rocková kapela - za sedm let své existence od roku 2006 vydala dvě studiové desky, posbírala několik hudebních cen Anděl, Český Slavík a pochvalných recenzí v českém i zahraničním tisku. Důvodem rozchodu členů Charlie Straight byla umělecká stagnace. Ex-frontman a zpěvák Charlie Straight Albert Černý nelenil a hned v roce 2013 sestavil novou kapelu Lake Malawi, ve které mimo něj ještě hrají Patrick Karpentski (kytara), Jeroným Šubrt (baskytara) a Pavel Pilch (bicí). Rukopis Alberta Černého se v písních Lake Malawi rozhodně nevytratil. Písně jsou však hodnoceny jako zadumanější a melancholičtější Charlie Straight.

Lake Malawi již vydali první singl s názvem Always June a spolu s Mattem Lawrencem, držitelem ocenění Grammy, pracují na debutovém EP. V červnu předskakovali na pražském koncertě americké rockové kapele 30 Seconds To Mars. V říjnu pak svým fanouškům představí nový singl "Chinese Trees" a v listopadu jsou pozváni do Londýna na live session BBC.

Koncert Lake Malawi v přímém přenosu, tradičně přístupný veřejnosti, začíná ve 20.00 hodin. Vstupenky v hodnotě 99,- Kč lze zakoupit v předprodeji a v den koncertu na recepci Českého rozhlasu Ostrava a v Ostravském informačním servisu. Koncert bude zároveň z hudebního Studia 1 ČRo Ostrava živě přenášen na YouTube v profilové stránce Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…