Český rozhlas: Moderátor Michael Prostějovský se stal čestným občanem Prahy 1

13.04.2018 14:58

Moderátor Českého rozhlasu Dvojka Michael Prostějovský ve čtvrtek 12. dubna obdržel čestné občanství Prahy 1 z rukou starosty Prahy 1 Oldřicha Lomeckého, generálního ředitele Českého rozhlasu Reného Zavorala a skladatele Zdeňka Bartáka.

Český rozhlas: Moderátor Michael Prostějovský se stal čestným občanem Prahy 1
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Slavnostní nádech mělo čtvrteční muzikálové představení Jesus Christ Superstar v Hudebním divadle Karlín. Po jeho skončení převzal moderátor a producent Michael Prostějovský čestné občanství Prahy 1 a příslib dalších 28 let vysílání pořadu Muzikál expres na vlnách Českého rozhlasu. „Málokterý pořad Českého rozhlasu se může pyšnit takovou délkou vysílání jako Muzikál expres a já tímto veřejně slibuji, že se tento pořad bude vysílat ještě dalších 28 let,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

„Kdykoliv se mě někdo ptá, jestli jsem z Prahy, odpovídám, že jsem z Prahy 1! A to je rozdíl. Hradčany, Staroměstské náměstí, Radnici, Týnský chrám a vše další, co svět zná, to je přece Praha 1. A já zde bydlím celých padesát let ze svých sedmdesáti. A ten genius loci je ve mně hluboce zakořeněn,“ řekl Michael Prostějovský, který se svými kolegy a diváky zároveň oslavil sedmdesáté narozeniny.

„Michael Prostějovský se narodil 8. května 1948 a svůj tvůrčí i organizační talent posléze uplatnil ve více oblastech – proslavil se jako textař, libretista, rozhlasový novinář, ale i jako producent. Bylo tedy pro mne velkou ctí předat mu čestné občanství Prahy 1 za jeho přínos v oblasti kultury. Gratuluji mu a zároveň přeji vše nejlepší k blížícímu se životnímu jubileu a do dalších let stále mnoho tvůrčího elánu a dobrých nápadů. Většinu svého života prožil u nás v Praze 1 a my jsme rádi, že je naším občanem, nově čestným občanem Prahy 1 z ulice Skořepka,“ doplnil starosta Oldřich Lomecký.

Moderátor a producent Michael Prostějovský moderuje na Českém rozhlase Dvojka týden co týden velmi úspěšný pořad Muzikál expres, který mapuje muzikálovou scénu. Pořad připravuje společně s publicistou Pavlem Bárem a posluchačům tak nabízejí ucelený přehled o dění nejen u nás doma, ale i ve světě. Premiéra je v neděli po 12. hodině.

Více informací o pořadu Muzikál expres a programu Českého rozhlasu Dvojka najdete na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…