Český rozhlas: SOČR jako rezidenční těleso v Českém Krumlově

20.07.2012 16:28

Tváří MHF Český Krumlov je v roce 2012 jeden z nejvýznamnějších barytonistů světa, ruský pěvec Dmitrij Hvorostovský. Galakoncert, jehož dalšími protagonisty budou rozhlasoví symfonikové z Prahy a dirigent Konstantin Orbelian, zahájí 20. července už 21. ročník festivalu.

Český rozhlas: SOČR jako rezidenční těleso v Českém Krumlově
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Symfonický orchestr Českého rozhlasu se ovšem jako rezidenční těleso představí festivalovému publiku opakovaně. Hned následujícího dne, v sobotu 21. července, doprovodí Václava Hudečka na gratulačním koncertu k jeho životnímu jubileu. Kromě Hudečkových houslí budou znít i housle Valerije Oistracha, pokračovatele legendární ruské muzikantské dynastie, s níž je náš umělec tak úzce propojen. Mladé české interprety, jimž Václav Hudeček věnuje spoustu energie, pozornosti a přízně, na koncertu zastoupí houslisté Jan Mráček a Petr Matěják a violoncellisté Petr Nouzovský a Alžběta Vlčková-Michalová. Diriguje Ondrej Lenárd.   

Do Zámecké jízdárny zavítá SOČR i v pátek 27. července, aby v Čajkovského Koncertu b moll doprovodil jednoho z nejvyhledávanějších klavíristů současnosti Konstantina Ščerbakova. Na programu je dále Koncert pro housle a klavír d moll Felixe Mendelssohna-Bartholdyho, s nímž vystoupí Jeongah Kim z Koreje. SOČR bude tentokrát hrát pod taktovkou Manuela Hernandeze Silvy.  

Že rozhlasoví symfonikové umějí se ctí přednést i hudbu mimoklasických žánrů dokazují víceméně pravidelně. Další příležitostí k potvrzení jejich muzikantské otevřenosti bude 28. červencový večer, kdy vystoupí v Českém Krumlově v Pivovarské zahradě společně s Kühnovým dětským i smíšeným sborem a dirigentem Tolgou Kashifem. Ten je zároveň autorem vokálně symfonické pocty věhlasné rockové kapele, The Queen Symphony, šestivěté skladby vystavěné na dvanácti melodiích z písní legendárního seskupení.  

Český rozhlas je mediálním partnerem festivalu. Ve svém vysílání bude pravidelně přinášet aktuální informace, přímé přenosy a další. Vše najdete na webových stránkách Českého rozhlasu a SOČRu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…