Český rozhlas: Stanici Plus povede Alexandr Pícha, ředitelem Centra vysílání se stane Ondřej Kopa

11.07.2015 12:45

Vedení stanice Český rozhlas Plus se od 1. srpna ujme Alexandr Pícha, současný ředitel Centra Nových médií a bývalý šéfredaktor a ředitel Radiožurnálu. V polovině srpna také do Českého rozhlasu nastoupí nový ředitel Centra vysílání. Stane se jím Ondřej Kopa, který působil v ČT24 jako šéfeditor odpovědný za večerní kontinuální vysílání a vedoucí redakce večerních pořadů.

Český rozhlas: Stanici Plus povede Alexandr Pícha, ředitelem Centra vysílání se stane Ondřej Kopa
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Alexandr Pícha nahradí na stanici Plus ve funkci šéfredaktora Daniela Rause, který na vlastní žádost odchází z Českého rozhlasu k 31.7. Pícha také nadále zůstává ředitelem Centra Nových médií, které se stará především o multimediální rozměr vysílání ČRo. Ondřej Kopa pak na pozici ředitele Centra vysílání nahradí Ondřeje Nováčka.

„Alex Pícha patří k velkým rozhlasovým profesionálům. Zkušenosti sbíral jako zahraniční zpravodaj Českého rozhlasu v USA i šéfredaktor a ředitel stanice Radiožurnál. Jeho úkolem bude udržet vysokou novinářskou úroveň stanice Plus a zajistit její přechod na VKV, ke kterému dojde 2. listopadu. Ondřej Kopa zná prostředí Českého rozhlasu, kde v minulosti pracoval jako parlamentní zpravodaj. Vedl také domácí a regionální zpravodajství TV Prima a na ČT24 byl jako šéfeditor odpovědný za denní a posléze večerní kontinuální vysílání,“ uvedl náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral.

„Chtěl bych poděkovat Ondřeji Nováčkovi, za jeho práci a nasazení, se kterým vedl po několik let vysílání stanic Českého rozhlasu. Byl také autorem řady velkých projektů, které šly napříč programovou nabídkou ČRo. Tím posledním byl letošní celoroční projekt Hrdina.cz. Dík patří i Danielu Rausovi, který nastartoval chod stanice Plus, která se zabývá analytickou publicistikou pro náročné posluchače,“ dodal René Zavoral.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…