Český rozhlas Vltava bude živě přenášet benefiční koncert na podporu katedrály Notre-Dame

18.04.2019 11:34

Český rozhlas Vltava bude v úterý 23. dubna od 21.10 hodin přenášet živě koncert předních pražských orchestrů z Chrámu svatého Víta.

Český rozhlas Vltava bude živě přenášet benefiční koncert na podporu katedrály Notre-Dame
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Benefiční koncert pořádá Česká filharmonie ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy - FOK, PKF - Prague Philharmonia a kolektivními tělesy Národního divadla a Státní opery. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na obnovu pařížské katedrály Notre-Dame.

V prostorách svatovítské katedrály na Pražském hradě se v úterý 23. dubna od 21.10 hodin rozezní Stabat Mater Antonína Dvořáka v podání vybraných hráčů předních pražských orchestrů pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta České filharmonie Tomáše Netopila. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na obnovu pařížské katedrály Notre-Dame. „Pro Český rozhlas je do jisté míry ctí a vlastně i povinností tímto způsobem přispět k mimořádné akci – pomoci sbírce, která se rozjíždí na podporu a obnovu katedrály Notre-Dame. Český rozhlas pojí velké přátelství s Radio France a obecně si myslím, že celá česká společnost má k Francii velmi blízko,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…