Český rozhlas připravil pro děti interaktivní projekt Vlnohraní

31.05.2021 16:09

Český rozhlas otevírá brány dětským posluchačům prostřednictvím interaktivního projektu Vlnohraní. Sérií tří výchovných koncertů provede žáky prvního stupně základních škol moderátorka Klára Boudalová společně s klavíristou Eglim Priftim. Ve třech epizodách představí také laureáty rozhlasové soutěže Concertino Praga, flétnistku Elišku Hejlovou, klavíristu Jana Čmejlu a houslistu Daniela Matejču.

Český rozhlas připravil pro děti interaktivní projekt Vlnohraní
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Tři epizody rozhlasového Vlnohraní postupně představí laueráty rozhlasové soutěže Concertino Praga a s nimi i nástroje, na které tito sólisté hrají. Jednotlivé díly také malým posluchačům prozradí, jak se jednotlivé nástroje liší, proč a jak se zvukové vlny šíří prostorem nebo kolik tlačítek na mixažním pultu je potřeba k dokonalé nahrávce houslové sonáty.

„Český rozhlas plánoval sérii výchovných koncertů pro žáky prvního stupně základních škol. Koncerty se měly uskutečnit v největším studiu S1 Českého rozhlasu v Praze na Vinohradech. Vzhledem k dlouhodobým protiepidemickým opatřením jsme koncerty pojali interaktivní formou a prostřednictvím videí z S1 bychom rádi malé posluchače navnadili a připravili na dobu, kdy bude možné koncerty uskutečnit naživo,“ uvedla ředitelka Výroby Českého rozhlasu Kateřina Konopásková.

V jednotlivých dílech Vlnohraní se malí posluchači dále naučí vyrobit funkční příčnou flétnu z plevelu ze Stromovky, pomocí kmínu a potravinové fólie ověří přítomnost zvukových vln a špachtlí od nanuka naladí housle.

Všechny epizody rozhlasového Vlnohraní jsou k zhlédnutí na Youtube kanále Rádia Junior.
Flétna ZDE
Housle ZDE
Klavír ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…