Český rozhlas rekapituluje 100 let svojí existence v unikátní obrazové knize Rozhlasto

17.05.2023 7:05 | Tisková zpráva

Český rozhlas vydal k 100. výročí svého vzniku knihu s názvem Rozhlasto, která představuje 100 rozhlasových let v jedinečných fotografiích, plakátech a dokumentech z bohatých fondů Archivu ČRo. Křest obrazové publikace proběhl na 28. mezinárodním knižním veletrhu a literárním festivalu Svět knihy v Praze.

Český rozhlas rekapituluje 100 let svojí existence v unikátní obrazové knize Rozhlasto
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„U příležitosti 100. narozenin Českého rozhlasu vznikla kniha Rozhlasto, prostřednictvím které se s našimi posluchači a příznivci chceme podělit o výběr těch nejzajímavějších fotografií z rozhlasového archivu. Tato obrazová publikace čtenáře zavede na pozoruhodnou cestu dějinami rozhlasu, přičemž fotografie v knize jsme doplnili QR kódy. Každý si tak může pustit dobové zvukové záznamy, které přibližují atmosféru důležitých milníků historie rozhlasu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Kniha Rozhlasto, kterou publikovalo vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis, zachycuje na 352 stranách spartánské počátky vysílání ve dvacátých letech, zlatou éru rozhlasu v éře první republiky i krvavé boje o rozhlas v letech 1945 a 1968. Zobrazuje také specifickou práci rozhlasových pracovníků za mikrofonem nebo u nahrávacích zřízení a představuje osudy významných rozhlasových osobností, slavných herců a režisérů na dosud neznámých fotografiích. Nezapomíná ani na posledních 30 let veřejnoprávní služby.

Součástí knihy jsou i QR kódy, které po načtení mobilním telefonem umožňují okamžité přehrání dobových zvuků spojených s danou fotografií. Publikaci tvoří i několik tematických složek, v nichž čeká na čtenáře odhalení jednoho tajemství.

Knihu doplňuje podcastová série Českého rozhlasu Plus RozhlaSTO, která mapuje historii rozhlasu na základě známých i pozapomenutých momentů, jejichž otisky se dochovaly na zvukových, obrazových nebo listinných materiálech. Dostupná je na webu stanice Plus a na audioportálu mujRozhlas.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…