Český rozhlas spustil v O2 TV Radio Wave

28.11.2018 11:43 | Zprávy

Český rozhlas spustil na platformě O2 TV, jejímž provozovatelem je společnost O2 Czech Republic, další vizuální rádio. Radio Wave je v pořadí druhou stanicí Českého rozhlasu, která je posluchačům k dispozici i ve vizuální podobě.

Český rozhlas spustil v O2 TV Radio Wave
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Český rozhlas nabízí v televizní distribuci společnosti O2 Czech Republic nový televizní kanál Radia Wave, kde po vzoru Radiožurnálu původně samotné audio nyní nově doplňují i vizuální informace v podobě živého videa. Kromě detailů o právě vysílaném pořadu se jedná o program stanice, nejnovější články z webu, snímky z kamer ve studiích, hudební playlist a další. Vizuální kanál stanice Radia Wave je k dispozici domácnostem s O2 TV set-top boxem, kde doplňuje současnou nabídku televizních stanic a rádií.

Vizualizace digitálního vysílání je jednou z priorit Českého rozhlasu, která se snaží držet vize „Poslouchám letmým pohledem“. „Vizualizace digitálního vysílání je jednou z priorit Českého rozhlasu, která se snaží držet vize „Poslouchám letmým pohledem“. „Jedná se o pilotní projekt, který rozvíjí distribuci živého vysílání Českého rozhlasu. Dalším zvažovaným krokem bude rozšíření těchto vizuálních kanálů směrem do HbbTV a dalším IPTV distributorům. Věřím, že rozsvícení původně černé obrazovky desetitisíce našich pravidelných posluchačů v TV určitě ocení,“ řekl ředitel Nových médií Českého rozhlasu Jiří Malina a dodal: „Aktuálně chystáme i interaktivní HbbTV aplikaci pro poslech audioarchivu. Ve druhém kvartále roku 2019 si vyhodnotíme zájem posluchačů a uvidíme, zda v rozvoji IPTV distribuce pokračovat.“

Dominantním prvkem vizuálního kanálu Radia Wave je levá část obrazovky, která vždy obsahuje informace o právě vysílaném pořadu a jeho bližší popis. Na pravé straně zase posluchač vidí všechny zbylé doplňující informace ze staničního webu a programu, které zasazují aktuální vysílání do širšího kontextu. K dispozici je na obrazovce i lišta s aktuálním zpravodajstvím iROZHLASu.

Výhodou vizuálního rádia, které si získalo velkou popularitu například i v Itálii nebo Nizozemsku, je, že divák získá všechny podstatné informace, které se aktuálně dějí, a to bez nutnosti zapnutí počítače, případně vyhledávání přes mobilní telefon. „Po velmi dobré zkušenosti s pilotním projektem, kdy jsme jako jediná IPTV na českém trhu zákazníkům O2 TV umožnili sledovat Český rozhlas Radiožurnál, jsme velmi rádi, že nabídku můžeme rozšířit o další vizuální rádio, a to Radio Wave,“ řekla Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…