Český rozhlas vyhlašuje autorskou soutěž Radio Drama Autor

17.05.2019 15:13

Český rozhlas vyhlašuje u příležitosti 96. výročí zahájení pravidelného rozhlasového vysílání soutěž s názvem Radio Drama Autor.

Český rozhlas vyhlašuje autorskou soutěž Radio Drama Autor
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Cílem je podpořit rozvoj rozhlasové dramatiky, rozšířit okruh spolupracujících autorů a nabídnout prostor pro rozvíjení nových témat i formálních postupů. Soutěžní příspěvky mohou zájemci zasílat do 16. prosince letošního roku, výsledky budou zveřejněny v průběhu května 2020.

Soutěž Radio Drama Autor je anonymní, probíhá v českém jazyce a je vypsána ve dvou kategoriích - původní dosud nezveřejněná rozhlasová hra a původní dosud nezveřejněná rozhlasová hra pro děti a mládež. Vítěz v každé kategorii získá finanční odměnu.

Účastníkům soutěže nejsou kladena tematická ani žánrová omezení, akcentuje se však požadavek, aby přihlášené texty nabízely výrazné, originální, imaginativní a pro rozhlasovou realizaci inspirativní vnímání světa a aby dávaly příležitost k bohaté zvukové kompozici a odvážnému využití rozhlasových technologií.

V minulých letech vzešla z autorských soutěží řada textů, které následně v podobě rozhlasových inscenací bodovaly například na mezinárodním festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio nebo na dalších mezinárodních soutěžích. K nejvýraznějším patří hra Pescho Marka Epsteina, Terapie tmou Andrey Jarošové a Kristiny Májové, Benzína Dehtov Petra Pýchy či hry pro děti a mládež Třináct od Jaroslava Hejnice a Valentýnův první den na Zemi od Kláry Vlasákové.

Kompletní informace o soutěži včetně přihlášky jsou k dispozici ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…