Český statistický úřad: Vychází Katalog produktů na rok 2019

11.12.2018 10:37

Český statistický úřad dnes na svých webových stránkách zveřejnil Katalog produktů na příští rok. Uživatelé tak získávají dopředu přehled o tom, kdy budou v roce 2019 publikovány základní statistické výstupy. Plánování termínů zveřejňování výstupů a jejich dodržování patří k základním principům statistické činnosti.

Český statistický úřad: Vychází Katalog produktů na rok 2019
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

„Díky Katalogu produktů jsou výstupy ČSÚ očekávatelné a předvídatelné, což podtrhuje naši nezávislost a nestrannost. Dopředu to také vylučuje jakýkoliv možný stín pochybností o vlivu společenských událostí na zvolené datum zveřejnění konkrétního statistického výstupu,“ upozorňuje Marek Rojíček, předseda Českého statistického úřadu.

Katalog produktů je zveřejněn ZDE a obsahuje informace o všech výstupech s výjimkou dat předkládaných veřejnosti prostřednictvím speciálních webových aplikací. Umožňuje filtrování vyhledávaných výsledků podle skupiny, termínu vydání, typu výstupu, kraje atd.

Termíny vydání Rychlých informací uvedených v Katalogu jsou závazné, u ostatních produktů se mohou ve výjimečných případech ze závažných důvodů změnit.

Katalog produktů pro rok 2019 předpokládá vydání celkem 320 datových souborů, což je o 41 více než v roce 2018. V 67 případech je navíc plánována i jejich tištěná podoba. Bude se jednat například o ročenky, krajské analýzy, časopisy apod. Přes 60 % výstupů bude k dispozici i v anglickém jazyce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…