Český statistický úřad zpracoval výsledky voleb v obci Hrčava

19.02.2023 9:50 | Tisková zpráva

Český statistický úřad zpracoval výsledky opakovaných voleb do obecního zastupitelstva v obci Hrčava na Frýdecko-Místecku. O sedm mandátů se ucházelo patnáct platných kandidátů na dvou kandidátních listinách.

Český statistický úřad zpracoval výsledky voleb v obci Hrčava
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Volební účast dosáhla 85,71 %. Průměrný věk zvolených zastupitelů je 45,9 let. Nejmladšímu je 32 let, nejstaršímu 64 let. Do zastupitelstva byly zvoleny 2 ženy, což je 13,33 % z celkového počtu kandidátů.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20110 lidí

Průměrný věk kandidátů byl 47 let, přičemž nejmladší kandidující bylo 24 let a nejstaršímu kandidátovi 73 let. O post zastupitele se ucházely celkem 3 ženy, tj. 20 % z celkového počtu kandidátů. Všichni kandidáti do voleb vstupovali jako nezávislí a bez politické příslušnosti.

„Český statistický úřad musí být na zpracování výsledků voleb plně připraven, a to bez ohledu na jejich typ, rozsah či počet kandidátů. Nejinak tomu bylo i v případě voleb v obci Hrčava. Provedli jsme všechny standardní přípravné kroky včetně zkušebního zpracování. Zapojeni byli naši zaměstnanci jak v pražském ústředí ČSÚ, tak i na přebíracím místě v Jablunkově,“ uvedla Eva Krumpová,1. místopředsedkyně Českého statistického úřadu.

Výsledky voleb, uskutečněných v jediném okrsku, byly zpracovány v sobotu 18. února ve 22:57 hodin. V pondělí výsledky hlasování projedná Státní volební komise a po schválení budou uveřejněny ve Sbírce zákonů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…