Čeští sportovci obhajují na deaflympiádě v Samsunu medaile

19.07.2017 20:27

Tým české reprezentace si od účasti na největší sportovní události neslyšících v tureckém Samsunu slibuje dobré výsledky. Nadace ČEZ přispěla Českému paralympijskému výboru na jejich přípravu a vybavení částkou 1 milion korun.

Čeští sportovci obhajují na deaflympiádě v Samsunu medaile
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Čtyři a půl tisíce sluchově postižených sportovců z více než stovky zemí světa bojují o medaile na letní deaflympiádě v rozpáleném tureckém Samsunu. Mezi nimi i dvacítka Čechů, kteří se z celkových jednadvaceti sportovních disciplín představí v osmi. Na jejich přípravu na kvalifikační závody, pořízení sportovního vybavení a další výlohy související s tréninkem sportovců přispěla Nadace ČEZ částkou jednoho milionu korun.

Zkvalitnění přípravy, lepší finanční zázemí a zviditelňování sportovní scény handicapovaných napomáhá nejen integraci handicapovaných jedinců do společnosti, ale i lepší reprezentaci ČR. Mimo jiné též pozitivně motivuje stejně postiženou mládež k zapojení se do sportovních aktivit. „České reprezentaci na letní deaflympiádě přeji nejen cenné medaile a krásné sportovní zážitky, ale rovněž hodně povzbuzujících diváků na stadionech i prostřednictvím sportovních přenosů. Zaslouží si náš obdiv a podporu“, sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Nejvíce medailových šancí je spojováno se střelcem Markem Bartoškem, který bude v Samsunu obhajovat tři medaile z předchozí deaflympiády v Sofii. Kromě střelby vyšlou Češi do boje svoje sportovce ještě v atletice, beach volejbalu, bowlingu, cyklistice, orientačním běhu, stolním tenise a klasickém tenise. „Myslím, že budeme úspěšnější než na deaflympiádě v Tchaj-peji a v Sofii,“ myslí si Bartošek. Pět medailí pro Česko tipuje atlet Jakub Nosek, sportovní obojživelník, který v zimě mění atletiku za bobovou dráhu.

Aktuální informace o deaflympiádě a výkonech našich sportovců budou dostupné na oficiálním webu Českého paralympijského výboru a také na facebookovém profilu i na Twitteru. Deaflympiáda potrvá do neděle 30. července. Český paralympijský výbor (ČPV) je zastřešujícím spolkem asi 16 tisíc sportovců v šesti svazech a zaštiťuje, koordinuje a řídí procesy spojené s účastí sportovců na paralympiádách, deaflympiádách a Global Games.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

17:24 Šest rodáků. TV Brno 1 odvysílá příběh dvacátého století

Největší regionální televize na jižní Moravě TV BRNO 1 nabídne jako jediná regionální televize sedmi…