Cestování vlakem na trati Hradec Králové – Trutnov je rychlejší a bezpečnější

28.03.2017 15:13

práva železniční dopravní cesty slavnostně ukončila revitalizaci železniční trati Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov. Největším přínosem projektu je zvýšení bezpečnosti, zlepšení jízdního komfortu a zvýšení rychlosti železniční dopravy.

Cestování vlakem na trati Hradec Králové – Trutnov je rychlejší a bezpečnější
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

V rámci stavby byly provedeny úpravy železničního svršku a spodku, mostů, propustků a technologických zařízení s ohledem na požadovanou traťovou rychlost, která se místy zvýšila až na 120 km/h. Stavbaři také zrekonstruovali železniční stanice a zastávky. Cestující ocení pohodlnější
a bezpečnější nástup do vlaku ze zvýšených nástupišť.

Součástí stavby byla také úprava přejezdových zabezpečovacích zařízení. Železniční přejezdy, které byly dosud vybaveny pouze výstražným křížem, byly doplněny světelným přejezdovým zabezpečovacím zařízením. Nové traťové zabezpečovací zařízení 3. kategorie včetně kabelizace bylo zřízeno  mezi Předměřicemi nad Labem a Smiřicemi a také v úseku Česká Skalice – Starkoč – Červený Kostelec – Malé Svatoňovice, kde nahradilo telefonický způsob dorozumívání.

V souladu s globálním cílem prioritní osy 3 Operačního programu Doprava, jímž je zlepšení železniční dopravy mimo transevropskou síť TEN-T, bylo dosaženo zvýšení dopravní dostupnosti, zajištění kapacity dráhy a kvality železničního provozu pro výhledový rozsah dopravy. Dalším pozitivním dopadem projektu je zvýšení bezpečnosti na železničních přejezdech a zajištění větší plynulosti železniční i silniční dopravy v uvedeném úseku.

Projekt s názvem Revitalizace trati Hradec Králové - Jaroměř - Trutnov byl výrazně podpořen finančními prostředky z Evropské unie. Jednalo se o fázovaný projekt, kdy I. fáze projektu byla spolufinancována v rámci OPD 2007–2013 a fáze II v rámci OPD 2014–2020. Celkové náklady projektu (I. i II. fáze) činily 998 643 403 Kč bez DPH. Plánovaný příspěvek Evropské unie z Fondu soudržnosti pro celou stavbu byl až do výše 802 728 373 Kč. Národní financování zajistil Státní fond dopravní infrastruktury.


Název stavby

Revitalizace trati Hradec Králové – Jaroměř – Trutnov

Investor stavby

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace

Zhotovitel

STRABAG Rail a.s.

Termín zahájení

06/2015

Termín dokončení

03/2017

Celkové náklady stavby

998 643 403 Kč bez DPH

Schválený příspěvek EU

802 728 373 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…