Chorvatské horké letní večery s českým filmem

07.08.2017 8:04

V městečku Belišće na východě Chorvatska byl ve spolupráci s Muzeem Belišće promítnut film Teorie tygra.

Chorvatské horké letní večery s českým filmem
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V chorvatském městečku Belišće se letos poprvé konal letní open air filmový festival. Záměrem organizátora, kterým bylo Muzeum města Belišće, bylo představit snímky evropské kinematografie, které místní publikum, s ohledem na velikost a umístění města Belišće, nemá možnost běžně zhlédnout.

Do prvního ročníku tohoto chvályhodného projektu se zapojilo i Velvyslanectví České republiky v Chorvatsku, jelikož vysoce oceňujeme snahu organizátorů, aby v nevelké společnosti města Belišće zdarma prezentovalo i jinou filmografii, než je světový mainstream. Velvyslanectvím poskytnutý film Teorie tygra režiséra Radka Bajgara byl závěrečným filmem této filmové přehlídky. Filmová projekce Teorie tygra se konala 28. 7. 2017 a sklidila velký úspěch u nadšených diváků.

Tím se opět potvrdil fakt, že je film jedním z nejúspěšnějších prostředků veřejné diplomacie v Chorvatsku, kde má česká kinematografie tradičně velmi dobré jméno, a to nejen ve velkých městech a krajanských střediskách, ale, jak tento případ ukázal, i v menších komunitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…