Co si myslí o Fair Trade studenti napoví Mezinárodní férová party na ČZU

27.11.2013 19:11

Zahraniční studenti z exotických koutů světa, kteří představí svoji kulturu, a také pohled českých studentů studujících společně s nimi na Fakultě tropického zemědělství České zemědělské univerzity v Praze (ČZU), budou hlavními protagonisty Mezinárodní studentské férové party, která se uskuteční 4. prosince v 17.30 v prostorách Fakulty tropického zemědělství (Kamýcká 129, Praha Suchdol). Akce je součástí kampaně podporující vyhlášení ČZU za „Fair Trade vysokou školu“.

Co si myslí o Fair Trade studenti napoví Mezinárodní férová party na ČZU
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Akce, které se zúčastní zástupci ambasád Vietnamu, Indonésie a Malajsie a také organizací, jež distribuují férové produkty, první české Fair Trade univerzity – Jihočeské univerzity a samozřejmě vedení Fakulty tropického zemědělství (FTZ), pořádá studentská skupina BeFair na ČZU. Vedle představení zajímavých projektů jako Campaign for Fair Chocolate či projektů mikro úvěrů (Microfinancing) se účastníci dočkají férové kávy a čaje, bude se prodávat vánoční cukroví a v dalších prostorách FTZ bude nachystána soutěžní ochutnávka tradičních pokrmů z exotických zemí.

„Cílem akce je sblížit se s novými zahraničními studenty z Indonésie, Angoly a Kambodži, Vietnamu, Mongolska a Etiopie, poznat jejich kulturu, sdílet zážitky z tropických pracovních i soukromých cest českých studentů, a zároveň tak podpořit kampaň za férovou fakultu,“ říká proděkanka pro rozvoj FTZ Ing. Jana Mazancová, Ph.D.

Skupina BeFair působí na FTZ  ČZU od roku 2012 a aktivně se podílí na procesu získání statutu Fair Trade vysoké školy. Jako hlavní cíl si skupina vytkla seznamovat veřejnost s rozvojovou problematikou. BeFair na ČZU se snaží zvyšovat povědomí o produktech vytvořených za důstojných podmínek formou happeningů, přednášek a dalších činností. BeFair na ČZU podporuje produkci a produkty pěstované/vytvářené v důstojných podmínkách a zaměřuje se na lokální produkci a na produkci v rozvojových zemích. Konkrétně tak například iniciovala instalaci Fairtrade automatu v budově fakulty, uspořádala happening Férová snídaně, publikuje články a prezentuje související informace na cestovatelských přednáškách, které také pravidelně organizuje. Více na http://www.facebook.com/BeFairCzu.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…